Operaattoripomo: ”iPhone 8:n kysyntä aneemista”

Applen iPhone 8 -puhelinten kysyntä vaikuttaa heikolta. Kanadalaisen Rogers-operaattorin toimitusjohtaja on myös kertonut iPhone 8:n kysynnän heikkoudesta, minkä lisäksi on huhuttu myös iPhone-tuotannon leikkaamisesta puoleen.

”Mitä me näemme on tavallaan… aneemista kysyntää iPhone 8:lle”, kommentoi toimitusjohtaja Joe Natale Rogersin tulosjulkistuksen jälkeisessä analyytikkopuhelussa.

Lisäksi aiemmin Yhdysvalloista on kantautunut myös seurantatietoja, joiden mukaan vanhemmat iPhone 7 -puhelimet myisivät yhä iPhone 8 -puhelimia paremmin.

iPhone 8 -puhelinten heikon kysynnän syy on huomion kiinnittymisessä iPhone X:ään, joka on tulossa myyntiin vasta 3. marraskuuta. Applen ja iPhone X:stä kiinnostuneiden ostajien kannalta ikävää on, että uuden huippu-iPhonen tuotannossa on vielä paljon pullonkauloja.

Applen suunnitelmien kenties parhaimpana paljastajana tunnettu KGI Securitiesin Ming-chi Kuo on nyt tuoreimmassa raportissaan kertonut Applen tähtäävän noin 2-3 miljoonan iPhone X -puhelimen tarjontaan sen myyntiin tullessa. Markkinoille uppoaisi varmasti moninkertainen määrä. Toistaiseksi iPhone X:n tuotantoa hidastaa pula tietyistä komponenteista, muun muassa sen uuteen etupuolen TrueDepth-kamerajärjestelmään liittyen. Tosin Kuo mainitsee nyt keskeisimmäksi pullonkaulaksi myös iPhone X:n uudenlaiset piirilevyratkaisut.

Kuo odottaa iPhone X:n komponenttien tuotanto-ongelmien helpottavan marraskuussa.

Tällä hetkellä Kuo odottaa 25-30 miljoonan iPhone X:n toimituksia vielä loppuvuonna. Hän on laskenut ennustettaan rajusti tuotanto-ongelmien takia.