Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Opera julkaisi ilmaisen VPN-sovelluksen Androidille

Selaimistaan tuttu Opera on julkaissut nyt Androidille Opera VPN -sovelluksen. Nimensä mukaisesti kyseessä on VPN-ratkaisu eli virtuaalinen yksityinen verkko, jonka avulla oman verkkokäyttönsä voi suojata piilottamalla IP-osoitteensa välipalvelimen avulla ja verkkosijaintinsa määrittää haluttuun paikkaan.

Hyvin yksinkertainen sovellus eroaa joistakin muista kilpailijoistaan täydellä ilmaisuudellaan – ilman käyttökattoa tai minkäänlaista vaadittavaa kirjautumista tai tilausta. Tämän Opera tekee mahdolliseksi mainoksilla, joita sovelluksessa näkyy. Lisäksi Opera voi jakaa anonymisoitua massatietoa verkkoliikenteestä muille.

Opera VPN mahdollistaa oman verkkosijainnin määrittämisen toistaiseksi Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Saksaan, Alankomaihin tai Singaporeen. Lisää sijainteja pitäisi olla luvassa pian. Näiden avullaoman sijaintinsa voi piilottaa sekä toisaalta päästä käsiksi vain jossain tietyssä maassa, kuten Yhdysvalloissa, tarjolla oleviin palveluihin.

Opera VPN mahdollistaa myös Wi-Fi-verkkojen turvatason tarkistamisen sekä yhteyden salaamisen ja uhkilta turvautumisensekä mainosseurantakoodien toiminnan estämisen.

Opera VPN:n on kehittänyt Operan aiemmin tytäryhtiökseen ostama SurfEasy-yritys.

Opera VPN löytyy Android-laitteille Google Playsta.