OpenAI julkaisi ChatGPT Voicen ilmaiseksi käytettäväksi - tekoälyn kanssa voi nyt puhua

ChatGPT:n kanssa voi vastedes viestiä myös puhuen.

ChatGPT Voice on nyt käytettävissä maksutta.

OpenAI on vastikään julkaissut ChatGPT Voicen kaikille käyttäjille. Kyseessä on puhetta tunnistava ja tuottava versio yhtiön suositusta ChatGPT:stä, jonka viikoittain aktiivisten käyttäjien määrä ylitti aiemmin 100 miljoonan rajapyykin.

ChatGPT Voice on käytettävissä palvelun Android- ja iOS-sovelluksella. Se aktivoidaan koskettamalla tutussa keskustelunäkymässä olevaa mikrofonikuvaketta, minkä jälkeen tekoälyn kanssa voi rupatella vapaasti.

Suureen kielimalliin perustuva tekoäly tuottaa ihmismäisen aitoja vastauksia, kuten tähänkin asti, mutta tekee sen ChatGPT Voicen ansiosta nyt myös ääneen. Käyttäjät voivat vaihdella tekstin ja sanelun välillä, eikä uudistuksesta tarvitse maksaa.

Käytännössä ChatGPT Voice muistuttaa Google Assistantin ja Applen Sirin kaltaisia virtuaaliavustajia, mutta kykenee tuottamaan kielellistä sisältöä huomattavasti monipuolisemmin.

ChatGPT Voicea on koekäytetty rajatusti viime kuukausina, ja nyt se on tuotu kaikkien Android- ja iOS-sovellusta käyttävien saataville.

ChatGPT Voice julkaistaan mielenkiintoisella hetkellä. OpenAI pyrkii nimittäin samanaikaisesti selviytymään tilanteessa, jossa yhtiön toimitusjohtajalle annettiin yllättäen perjantaina kenkää ja sisäinen draama on herättänyt epäilyksiä koko yhtiön tulevaisuudesta. Nyt keskiviikkona OpenAI kuitenkin näyttää saaneensa rivinsä järjestykseen vanhan johdon palatessa yhtiöön.