OP aloittaa uuden palvelun Helsingissä - tarjolle minuuttihintaan BMW- ja Mini-autoja

OP tuo BMW:n DriveNow-palvelun Suomeen 24. toukokuuta alkaen. DriveNow tarjoaa kaikkien halukkaiden käyttöön 150 BMW:tä ja Miniä Helsingissä ja sen lähialueilla ajominuutteihin perustuvalla maksulla. 11. kesäkuuta asti palveluun voi rekisteröityä ilmaiseksi.

”Liikkuminen on yksi OPn kasvavista liiketoiminta-alueista. Ensimmäinen liikkumisen palvelumme oli sähköautoilua palveluna tarjoava OP Kulku. Nyt haluamme vastata uudella tasolla ihmisten haluun käyttää autoa joustavasti silloin kun se heille sopii. Yhteiskäyttöautoilu kasvaa maailmalla nopeasti, ja uskomme sen suosion lisääntyvän myös Suomessa tarjonnan kasvaessa”, OPn uusista liiketoiminnoista vastaava johtokunnan jäsen Harri Nummela sanoo.

OP toimii Helsingissä DriveNow’n franchising-kumppanina. Helsingissä vastaava minuuttihinnoiteltu palvelu on esimerkiksi jo 24Rentin go now!, jossa autot ovat Toyota Auriksia ja Volkswagen Poloja. Lisäksi erilaisia autojen yhteiskäyttö- ja vertaisvuokrauspalveluita ovat muun muassa City Car Club sekä Shareit Blox Car.

”Helsinki täydentää erinomaisesti pohjoismaista verkostoamme. Suomalaiset omaksuvat rohkeasti uusia palveluita ja täällä on kysyntää älykkäälle liikkumiselle, joten uskomme yhteiskäyttöautoilun suosioon Helsingissä. OP on meille loistava kumppani erityisesti asiakaskeskeisen ja tulevaisuuteen rohkeasti suuntautuvan strategiansa ansiosta”, sanoo Nico Gabriel, DriveNow’n toimitusjohtaja.

DriveNow-autoja löytyy 24. toukokuuta alkaen Helsingistä laajalta alueelta, Espoon Leppävaarasta ja Otaniemestä sekä Helsinki-Vantaan lentokentältä.

DriveNow-mobiilisovellus kertoo käyttäjälle, missä lähin vapaa auto sijaitsee. Auton voi myös varata sovelluksella omaan käyttöön, ja sen ovet avautuvat ja lukittuvat joko sovelluksella tai asiakaskortilla. Käyttäjä maksaa ajamisesta 57 senttiä minuutilta. Hinta sisältää sekä pysäköinnin, vakuutukset että polttoainekustannukset. Autot ovat käytössä ympäri vuoden ja vuorokauden, ja ajon jälkeen auton voi jättää mille tahansa palvelun käytössä olevalle parkkipaikalle kantakaupungissa ja muualla pääkaupunkiseudulla. Esimerkiksi Helsingissä käytössä ovat kaikki asukaspysäköinnille sallitut paikat, ja Espoossa yhteiskäyttöautoille varatut parkkipaikat.

11. kesäkuuta asti palveluun rekisteröityminen on ilmaista, ja jokainen siihen mennessä rekisteröityvä saa käyttöönsä 20 ilmaista ajominuuttia. 12. kesäkuuta lähtien palvelua pääsee käyttämään 30 euron rekisteröitymismaksulla, eikä kiinteitä kustannuksia ole lainkaan: käyttäjät maksavat vain ajominuuteista.

Aiemmin DriveNow on toiminut jo 11 eurooppalaisessa kaupungissa kuten Berliinissä, Brysselissä, Kööpenhaminassa, Milanossa ja Tukholmassa. Suomessa rekisteröidyllä DriveNow-asiakaskortilla ja sovelluksella voi myöhemmin tänä vuonna ajaa myös kaikissa muissa toimintakaupungeissa.

Kaikki DriveNow-autot ovat uusia BMW:n ja Minin malleja: käytössä on sekä pieniä BMW 1-sarjan autoja ja Minejä että tilavampia malleja kuten BMW X1 tai BMW3-sarjan farmari. Valikoimassa on myös täyssähköauto BMW i3. Autot ovat valkoisia, ja ne tunnistaa DriveNow’n ja OPn Liikkumisen palveluiden logoista.

Lisätietoa Drive Now’sta löytyy sen verkkosivuilta.