Lähimaksaminen puhelimella onnistuu viimein – OP ensimmäinen pankki

OP on ilmoittanut, että suosittu Pivo-sovellus saa lähimaksuominaisuuden. Muillakin pankeilla on suunnitelmia lähimaksujärjestelmien toteuttamisesta, mutta OP on ensimmäinen mobiililähimaksut käyttöön ottava pankki Suomessa.

Pivo on OP:n mobiililompakkosovellus, jolla käyttäjät voivat muun muassa tarkkailla saldoaan ja hyödyntää erilaisia etuohjelmia. Lisäksi sovelluksessa on jo jonkin aikaa testattu lähimaksuominaisuuksia rajatussa pilottiohjelmassa.

Nyt lähimaksut ovat saatavilla kaikille OP:n asiakkaille. Pivo-sovelluksella ja NFC:llä varustettu Android-puhelin toimii siis tästä päivästä alkaen maksuvälineenä kaupoissa, jotka vastaanottavat lähimaksuja.

– Koska kaikki Pivolla tehtävät lähimaksut varmennetaan puhelimen tunnuskoodilla ja lisäksi käyttäjän niin halutessa vielä Pivon omalla pääsykoodilla, asiakkaat voivat luottaa maksutapahtuman turvallisuuteen, OP:n uusien liiketoimintojen kehittämisestä vastaava yksikönpäällikkö Kristian Luoma vakuuttaa.

Pivon lähimaksupilotti aloitettiin jo keväällä 2015.

– Asiakkaat ovat olleet innoissaan uudesta maksutavasta. Lähes kaikki pilottiin osallistuneet käyttäjät suunnittelivat jatkavansa lähimaksuominaisuuden käyttöä kokeilujakson jälkeen, Luoma kehaisee.

Pivon lähimaksu on toteutettu yhteistyössä Visan kanssa.

OP:n lisäksi myös Nordea suunnittelee omaa lähimaksuratkaisuaan. Nordea Payn julkaisuajankohdasta ei kuitenkaan tässä vaiheessa ole tietoa.

OP:n Pivo-sovellus.