Huhu: Onko tässä iPhonen uusi kaksoiskamera?

Ainakin yhteen seuraavan sukupolven iPhone-malliin odotetaan tänä vuonna Applelle uudenlaista kaksoiskameraa. Nyt väitetty tulevan iPhonen, mahdollisesti nimeltään iPhone 7, kaksoiskamerakomponentti on esillä vuotokuvissa.

Kuva julkaistiin kiinalaisessa Weibo-yhteisöpalvelussa vuotajan toimesta ja sen huomasi Twitterissä jakaen NoWhereElse-sivuston perustaja Steve Hemmerstoffer.

Nomura Securitiesin analyytikko Chris Chang puolestaan on kertonut, että tuleviin iPhoneihin kameramoduuleja valmistaisivat sekä Sony että LG Innotek. Alun perin moduulivalmistuksen vastuun piti langeta vain Sonylle, mutta sen tuotantovalmiutta ei tietojen mukaan nähdä riittäväksi, joten alkutilauksista suurin osa meneekin LG:lle.

Kaksoiskamera ja perinteinen yksittäinen kamera komponentteina vuotokuvassa.

Nomuran Changin mukaan ensi kertaa myös tulevan iPhonen 4,7 tuuman kokoversio saisi kameraansa optisen kuvanvakaimen. iPhone 6 ja 6s:n osalta optinen kuvanvakain on löytynyt vain suuremmasta Plus-malliversiosta.

Vielä toistaiseksi ei lainkaan tiedetä, mihin tarkoitukseen juuri Apple aikoo käytännössä kaksoiskameraa iPhonessa hyödyntää. Eri vaihtoehtoja ovat esimerkiksi kuvien jälkitarkennus syvyysinformaation taltioitumisen avulla tai paremman zoomauksen mahdollisuus.

Toisena komponenttivuotona kamerakomponentin rinnalla nähtiin nyt muistipiirejä, jotka voisivat viitata 16, 64 ja 256 gigatavun muistiversioihin ainakin jonkin uuden iPhone-malliversion osalta. Tältä osinlopullisesti tarjolle tuleva mallivalikoima jää kuitenkin vielä arvailun varaan. Applea on kritisoitu ankarastiedullisimman vaihtoehdon muistikapasiteetin pitämisessä vain 16 gigatavussa.

Muita spekuloituja, huhuttuja tai vuodettuja uudistuksia tänä vuonna iPhoneissa ovatesimerkiksi jo 9,7 tuuman iPad Prosta tuttu True Tone -näyttö, uusi Apple A10 -järjestelmäpiiri sekä kosketusherkkä Touch ID, jolloin puhelin heräisi ja avautuisi vain viemällä sormi kotinäppäimen päälle nykyisin tarvittavan painalluksen sijaan. Esimerkiksi 3,5 millimetrin kuulokeliitännän poistumisesta ja vedenkestävyydestä sen sijaan toistaiseksi on nähty ja kuultu monta ristiriitaista raporttia, joten niiden osalta lopullinen tilanne on vielä hyvin epäselvä. Pikku hiljaa asioihin kuitenkin alettaneen saada selvyyttä, sillä uuden iPhone-sukupolven tuotanto on jo lähtemässä vauhtiin.