Tässä on "maailman ainoa pilvipuhelin"

Googlen entisten työntekijöiden perustama Nextbit kerää parhaillaan rahoitusta Kickstarterin kautta yhtiön uudelle, ”maailman ainoalle pilvipuhelimelle”. Nextbit Robin on teknisiltä tiedoiltaan tasokas älypuhelin, mutta sen erikoisuutena on Android-käyttöjärjestelmä, joka hyödyntää pilvitallennusta. Sen avulla tallennustilan ei pitäisi loppua käyttäjältä. Yhtiö kuvailee puhelintaan ”superpuhelimeksi”.

Nextbit Robinissa on 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa, jonka lisäksi käyttäjä saa 100 gigatavua ilmaista pilvitallennustilaa. Robinin mielenkiintoisin asia on se, että se lataa automaattisesti käyttämättömiä sovelluksia tai tiedostoja pilveen. Kun käyttäjä tarvitsee sovelluksia tai tiedostoja uudelleen, puhelin lataa automaattisesti ne takaisin puhelimeen. Tämänavulla tallennustilan ei pitäisi loppua kesken. Puhelin lataa tiedostot pilveen Wi-Fin tai mobiiliverkkojen kautta.

 

Nextbitin mukaan Robin on ”Androidin tulevaisuus”. Yhtiön mukaan puhelimen käyttöliittymä on vanha tuttu Android, mutta käyttäjät huomaavat nopeasti, että siinä on parempi käyttökokemus. Nextbit lupaa laitteelleen nopeat päivitykset ja puhelimessa pitäisi olla uusin Android 6.0 Marshmallow, kun laitteita aletaan toimittamaan Kickstarterin kautta tilanneille.

Ulkonäöltään Nextbit Robin on varsin erikoinen. Puhelimen designista vastaa Scott Croyle, joka on työskennellyt aiemmin HTC:lle. Croyle on ollut mukana muun muassa HTC One (M7):n ja (M8):n suunnittelussa.

Nextbit Robinin tekniset tiedot:

  • Näyttö: 5,2 tuuman IPS LCD -kosketusnäyttö 1920×1080 pikselillä
  • Järjestelmäpiiri: Kuusiytiminen Qualcomm Snapdragon 808
  • RAM-muistin määrä: Kolme gigatavua
  • Tallennustilan määrä: 32 gigatavua, 100 gigatavua pilvitallennustilaa
  • Kamerat: 13 ja viisi megapikseliä
  • Akun kapasiteetti: 2 680 milliampeerituntia
  • Eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet
  • Sormenjälkitunnistin

Nextbit Robin tukee maailmanlaajuisesti niin GSM-, 3G kuin 4G -verkkoyhteyksiä. Laitteenhinta on vielä tällä hetkellä 299 dollaria, mutta kyseinen erä loppunee pian. Sen erän jälkeen hinta nousee 349 dollariin ja sen jälkeen 399 dollariin. Laitteen voi tilata myös Suomeen, jolloin 299 dollarin laitteen hinnaksi muodostuu 394 dollaria eli noin 350 euroa.