Onko iLaitteessasi turhia sovelluksia? Niiden piilottamisesta on toivoa

Oletko koskaan joutunut piilottamaan iPhonellasi tarpettomia sovelluksia erilliseen kansioon jonnekin hylättyyn kotiruutunurkkaan? Mahdollisuus sovellusten piilottamiseen oikeasti on ollut toivottu ja ajoittain huhuttu iOS-uudistus. Nyt tunnelin päässä näkyy jälleen valoa.

iTunesin metatiedoissa on viime aikoina alettu havaitsemaan uusia merkintätapoja, kertovat The Verge ja AppAdvice. Erityisen mielenkiintoinen on ”isFirstPartyHideableApp”-merkintä, joka viestii vahvasti joidenkin Apple-sovellusten olevan jatkossa piilotettavissa. Kytkin löytyy kaikista sovelluksista iTunesissa, mutta toistaiseksi se on aina asetettu pois päältä.

Esiasennettujen iOS-sovellusten poistamisesta ja piilottamisesta on liikkunut huhuja jo pidempään. iOS 9.3 -version betatestiaikoihin käyttöjärjestelmästä löydettiin useita jippoja tarpeettomien sovellusten piilottamiseen. Nämä eivät kuitenkaan ole peruskäyttäjälle erityisen käteviä. Lisäksi ainakin osa keinoista näyttää lakanneen toimimasta iOS 9.3:n virallisen julkaisun jälkeen.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook.

 

Viime syksynä itse Tim Cook vihjasi, että esiasennetut iOS-sovellukset saattaisivat tulevaisuudessa olla poistettavissa. "Emme halua imeä tallennustilojanne kuiviin", Cook vakuutti tuolloin haastattelussa. Nähtävästi ongelma ei kuitenkaan ole yksinkertainen, sillä sovelluksilla on usein monenlaisia kytköksiä laitteen eri osa-alueisiin.

Uudet iTunes-löydökset ovat varsin selkeä merkki siitä, että vähintään sovellusten piilottaminen tulee mahdolliseksi. Tämänhetkisten huhujen mukaan uudistus saatettaisiin nähdä iOS 10:n julkaisussa. Varmuutta asiasta ei kuitenkaan vielä ole.