Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Onko Google Play Pass jo tuttu? Googlen palvelu tarjoaa nyt jo yli 800 Android-peliä ja -sovellusta yhdellä kuukausi- tai vuosimaksulla

Play Passin valikoima on kasvanut vauhdilla.

Google on tänään kertonut sen Android-laitteille tarjoaman kuukausi- tai vuosimaksullisen Google Play Pass -palvelun tarjoavan jo yli 800 peliä ja muuta sovellusta yhdellä maksulla.

Alun perin syyskuussa 2019 julkaistu Google Play Pass sisälsi yli 350 Android-sovellusta ja -peliä, josta sisällön määrä on sittemmin yli tuplaantunut.

Tuoreimpia lisäyksiä ovat muun muassa Football Manager 2021, Flockers ja vielä tällä viikolla mukaan tuleva Dead Cells.

Suomessa Google Play Pass tuli saataville vasta lokakuun 2020 alussa.

Googlen Play Pass on kuukausi- tai vuosimaksullinen sovellustilaus, joka yhdistää mukaan palveluun lähteneitä Android-pelejä ja muita sovelluksia kokonaispaketiksi. Palvelun tilaajat voivat nauttia yleensä maksullisista peleistä lisäsisältöineen pelkän kuukausimaksun hinnalla, ja saatavilla on samalla pelien lisäksi sovelluksia, nekin lisäsisältöineen ja ilman mainoksia.

Google Play Passin painopiste on kuitenkin selkeästi peleissä.

Suomessa Google Play Passin hinta on 4,99 euroa kuukaudessa tai 29,99 euroa vuodessa. Tarjolla on myös kuukauden ilmainen kokeilu, ja tilaus on jaettavissa viidelle perheenjäsenelle.

Google Play Pass löytyy Google Play -sovelluskaupasta valikosta, joka aukeaa vasemman yläkulman kolmen viivan kuvakkeesta. Play Pass vaatii vähintään Android 4.4 -käyttöjärjestelmäversion ja Google Play -sovellusversion 16.6.25.

Google Play Pass on myös käytännössä Googlen vastine Apple Arcade -pelitilaukselle. Googlen sovellustilaus on kuitenkin Applen vaihtoehtoa monipuolisempi. Erona palveluiden välillä on kuitenkin sekin, että Apple Arcaden pelit ovat pääsääntöisesti tarjolla vain sen kautta, kun taas Google Play Pass sisältää yleisesti muutenkin tarjolla olevia pelejä ja sovelluksia – mutta yhden kuukausi- tai vuosimaksun alle koottuna.

Lisätietoa Google Play Passista löytyy Googlen sivuilta.