Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlussan perustaja haluaa Samsungille työharjoittelijaksi

OnePlus saapui viime vuonna isojen mainoslauseiden saattelemana mobiilimarkkinoille julkaistessaan OnePlus One -älypuhelimen. Tänä vuonna sarja jatkui OnePlus 2:n julkaisulla. Yrityksen toiminnassa on ollut omat ongelmansa, mutta samalla itse laitteet ovat olleet hyvin pidettyjä. OnePlussan toiminta kasvaa siis vauhdilla, minkä vuoksi yrityksen perustajiin kuuluva Carl Pei pyrkii nyt toisen valmistajan leiviin lisäoppiin.

OnePlus 2

 

Pei kertoo uusimmassa blogikirjoituksessaan, että OnePlus sai tärkeää oppia OnePlus 2:n julkaisusta. Toimitusajat venyivät heti alkuunsa eikä puhelimia saatu toimitettua tarpeeksi nopeaan tahtiin. Parhaillaan OnePlussalla tehdäänkin paljon työtä kutsumäärien kasvattamiseksi ja laitteiden toimittamiseksi.

Pein mukaan tämä ei kuitenkaan ole yrityksen suurin haaste. Todellinen koetus on, miten OnePlus aikoo jatkossa muokata toimintaansa alati kasvavan kysynnän mukaan. Tähän OnePlus-perustajalla on seuraavanlainen ratkaisu: hän vetoaa suoraan Samsungiin ja pyytää päästä jättiyhtiön leiviin työharjoittelijaksi.

Pein mukaan Samsungin vuosikymmenten toiminta, laajat laitevalikoimat ja lukuisat myyntikanavat ovat hyviä esimerkkejä menestyksestä. Hän kertoo haluavansa vierailla Samsungilla oppimassa, kuinka yhtiö on onnistunut skaalaamaan ja hallitsemaan bisnestään. Saamaansa tietämystä Pei oletettavasti palaisi soveltamaan OnePlussalle.

Vastineeksi Pei tarjoaa jollekin Samsunglaiselle harjoittelupaikkaa OnePlus-riveissä. Hänen mukaansa molemmilla laitevalmistajilla on erilaisista lähtökohdista huolimatta ainutkertaista kokemusta mobiilialasta. Sen jakamisen pitäisi siis olla hyväksi molemmille firmoille ja lopulta myös kuluttajille.

Suora vetoomus kilpailevaan yhtiöön on mielenkiintoinen veto. Toisaalta OnePlus – ja eritoten Carl Pei – on tunnettu suorapuheisuudesta ja omintakeisista toimitavoista. Nähtäväksi jää, vastaako Samsung tarjoukseen ja jos, niin mitä kautta ja millä tavalla.