OnePlussan ensimmäinen tablettilaite tuli saataville - tällainen OnePlus Pad on

OnePlus Pad tuo mielenkiintoisen vaihtoehdon alle 500 euron hintaluokkaan.

OnePlussa 7. helmikuuta muiden uutuuksien rinnalla Intiassa järjestetyssä Cloud 11 -lanseeraustilaisuudessa julkistettu ensimmäinen tablettilaite OnePlus Pad on tullut nyt saataville toimitusten käynnistyessä. OnePlus Padin ennakkomyynti alkoi jo huhtikuun lopulla.

OnePlus Padin suositushinta 8+128 gigatavun muistiversiona Suomessa on 499 euroa. OnePlus Padin ainoa värivaihtoehto on vihreä, jolla laite erottuu tablettien joukosta.

OnePlussan oman verkkokaupan lisäksi OnePlus Pad on ilmestynyt jo tilattavaksi valittujen jälleenmyyjien valikoimiin, mutta toimituksia luvataan nyt tehdyille tilauksille vasta kesäkuulle.

OnePlus Padin runko on valmistettu alumiiniseoksesta, ja OnePlus itse kertoo, että vihreä Halo Green -väri ”yhdistää elämän eloisuuden avaruuden laajuuteen”.

OnePlus Pad erottuu vihreällä värillään ja takakameran sijainnillaan.
OnePlus Pad erottuu vihreällä värillään ja takakameran sijainnillaan.

Takakamera OnePlus Padissa on sijoitettu poikkeuksellisesti lähelle laitteen pidempää sivureunaa, joten kameralla on helppo kuvata pidettäessä laitetta vaakatilassa. Samoin etukamera sijaitsee näytön pidemmällä reunalla, joten se tallentaa kuvan mukavasti keskitettynä videopuheluissa.

Etupuolella OnePlus Padissa on myös käytetty reunoiltaan kevyesti kaarevaa 2.5D-lasia. Näyttö-runkosuhde yltää 88,14 prosenttiin kapeiden, jopa vain 6,54 millimetrin reunusten myötä.

OnePlus Padissa on 11,61 tuuman LCD-näyttö, jossa on ensimmäisenä tablettina poikkeuksellinen 7:5-kuvasuhde 2800×2000 pikselin tarkkuudella (296 PPI) ja 144 hertsin virkistystaajuus. Lisäksi näytössä on Dolby Vision -tuki, ja kirkkaus yltää 500 nitiin sekä kontrastisuhde on 1400:1. Pääasiassa näyttö toimii korkeintaan 120 hertsin taajuudella täyden 144 hertsin virkistystaajuuden ollessa käytössä valituissa sovelluksissa. Kosketustunnistus toimii 120 tai 144 hertsin taajuudella.

OnePlus Padissa on 11,61 tuuman näyttö.
OnePlus Padissa on 11,61 tuuman näyttö.

Äänentoiston osalta mukana on lisäksi Dolby Atmos -tilaäänituki, ja käytössä on OnePlussan oma omni bearing -äänikenttätekniikka, joka tunnistaa näytön suunnan ja vaihtaa automaattisesti vasemman ja oikean äänikanavan välillä. Kaiuttimia OnePlus Padissa on neljä kappaletta.

OnePlus Padin takakameran tarkkuus on 13 megapikseliä ja etukameran 8 megapikseliä. Videokuvaus onnistuu parhaimmillaan takakameralla 4K 30 fps -tarkkuudella ja etukameralla 1080p 30 fps -tarkkuudella.

Teknisenä perustana OnePlus Pad sisältää 4 nanometrin prosessilla valmistetun MediaTekin Dimensity 9000 -järjestelmäpiirin.

Erityisesti tablettien joukossa MediaTekin marraskuussa 2021 julkistama Dimensity 9000 -järjestelmäpiiri on edelleen verrattain tehokas. Se on jotakuinkin verrannollinen suorityskyvyltään esimerkiksi Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1:n kanssa.

Dimensity 9000 on varustettu yhdellä 3,05 gigahertsin ARM Cortex-X2 -huipputehoytimellä, kolmella 2,85 gigahertsin ARM Cortex-A710 -tehoytimellä sekä neljällä vähävirtaisemmalla 1,8 gigahertsin ARM Cortex-A510 -ytimellä. Grafiikkasuorittimena Dimensity 9000:ssa on ARM Mali-G710 MC10.

RAM-käyttömuistia (LPDDR5) OnePlus Padissa on 8 tai 12 gigatavua, ja lisäksi RAM-Vita-teknologia tehostaa tekoälyn avulla käyttömuistin hyödyntämistä ohjaten sen suorituskyvyn kannalta tärkeimpiin asioihin. Tallennusmuisti on UFS 3.1 -tyyppiä.

Akun kapasiteetti OnePlus Padissa on 9 510 milliampeerituntia, jonka kerrotaan riittävän 14,5 tunnin videotoistoaikaan ja kuukauden valmiusaikaan. Akun lataus käy 67 watin SuperVOOC-pikalatauksella, jolla akku latautuu 51 prosentin varaukseen 30 minuutissa ja täyteen 80 minuutissa. Laturi ei kuulu myyntipakkaukseen.

Sormenjälkilukijaa OnePlus Padissa ei ole, mutta tarjolla on etukameraan perustuva kasvojentunnistus. USB-C on laitteen ainoa liitäntä, joten 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää ei löydy.

Omaa mobiiliverkkoyhteyttä OnePlus Pad ei myöskään sisällä, vaan muiden Wi-Fi-verkkojen ulottumattomissa se tukeutuu yhteydeltään esimerkiksi OnePlus-älypuhelimeen, jonka kanssa OnePlus Padin yhdistämisen pitäisi onnistua helposti ja tarjolla olla myös eri laitteiden yhteiskäyttöä helpottavia toimintoja, kuten laitteiden välinen vaivaton tietojen siirto sekä jaettu leikepöytä.

Itse OnePlus Padissa on tuki Wi-Fi 6 -yhteydelle (802.11a/b/g/n/ac/ax) ja Bluetooth 5.3:lle (tuetut äänikoodekit SBC, AAC, aptx, aptX HD, LDAC).

Käyttöjärjestelmäversiona OnePlus Padissa on Android 13 osana OxygenOS 13.1 -ohjelmistoa. OnePlus lupaa ensimmäiselle tabletilleen kolme merkittävää käyttöjärjestelmäversiopäivitystä sekä neljä vuotta tietoturvapäivityksiä.

OnePlus Padin paksuus on 6,54 millimetriä ja paino 552 grammaa.

OnePlus Padille on tarjolla myös OnePlus Stylo -kynä ja OnePlus Magnetic -näppäimistökuori, jossa on myös kosketuslevy, sekä OnePlus Folio -suojakuori. Näiden hinnat ovat:

  • OnePlus Stylo: 99 €
  • OnePlus Magnetic Keyboard: 149 €
  • OnePlus Pad Case: 59 €