Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlussan uusin malli on edullinen voimanpesä

Kiinalaisen OnePlus-yhtiön odotetaan julkistavan uuden OnePlus X -puhelinmallin tasan kahden viikon kuluttua, eli 29. lokakuuta. Mysteeripuhelimesta on jälleen tihkunut hieman lisätietoja.

X:stä on odotettavissa OnePlus 2 -mallia pienempi ja edullisempi, ja samalla myös hieman vähemmän tehokkaalla raudalla varustettu puhelin. Kiinalaisviranomaisten hyväksyttävänä käynyt laite sisältää vuotaneiden dokumenttien perusteella neljäytimisen, kahden gigahertsin kellotaajuudella toimivan suorittimen, kaksi tai kolme gigatavua RAM-muistia, 16 gigatavua tallennustilaa ja muistikorttipaikan. Tarkempaa tietoa suorittimen mallista ei ole, mutta se voisi olla jo aiemminkin huhuttu Snapdragon 801, joka löytyy myös vanhemmasta OnePlus One -mallista. Muista ominaisuuksista on mainittu 4,99-tuumainen Full HD -näyttö, kahdeksan ja 13 megapikselin kamerat sekä Android Lollipop 5.1.1 -käyttöjärjestelmä. Mitoiltaan laite on 140 x 69 x 6,9 millimetriä, eli se on kohtuullisen ohut, ja painoa laitteella on 138 grammaa.

Myös OnePlus X:n hinnasta liikkuu vahvaa huhua. PhoneRadar-sivusto kertoo, kuinka kohtuullisen luotettavana pidetty kiinalaisvuotaja Leaksfly paljasti laitteen hinnan asettuvan noin 1399 yuanin (vajaat 200 euroa) paikkeille, mikä tarkoittaa, että laite olisi noin kolmanneksen isompaa OnePlus 2 -mallia edullisempi.

OnePlus X:stä on huhuttu myös OnePlus Mini -nimellä, mutta PhoneRadar -sivuston mukaan kyseessä ovat kaksi eri mallia. Aiemmin tällä viikolla OnePlus kiusoitteli X:n esittelyllä julkaisemalla sosiaalisessa mediassa kuvia X:n muotoisesta valaisimesta, ja kuvissa mainittiin päivämäärä 29.10., jolloin esittelyn odotetaan tapahtuvan.