Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus vahvisti: Uusi edullisempi älypuhelinsarja on OnePlus Nord

OnePlus on vahvistanut tänään, että sen uusi edullisempi älypuhelinmallisto tunnetaan OnePlus Nord -nimellä.

Uusi OnePlus Nord -älypuhelin tullaan tuomaan markkinoille aiemman vihjeen mukaan heinäkuun aikana. Se tulee saataville Euroopan ja Intian markkinoille.

OnePlus julkaisi tänään myös ensimmäisen jakson neliosaisesta puhelimen luomisesta kertovasta dokumenttisarjastaan OnePlus Nord -Instagram-tilillään ja avasi Nord Series -sarjalle omat verkkosivunsa.

Lisäksi OnePlus on kertonut tuovansa Nordin jo huomenna erittäin rajatusti ennakkomyyntiin. Tarjolla on vain 100 puhelimen erä, joka myytäneen loppuun sekunneissa. Tämän jälkeen seuraava rajattu ennakkomyynti on ohjelmassa 8. heinäkuuta ja sitten 24 tunnin ajan 15. heinäkuuta. Näistä tilausmahdollisuuksista kerrotaan OnePlussan sivuilla. Ennakkomyynnissä puhelimesta tehdään varaus 20 euron ennakkomaksulla, jota vastaan toimitetaan myöhemmin 20 euron alennuksen puhelinta varsinaisesti tilattaessa antava etukuponki.

Dokumenttisarjassaan OnePlus kertoo myös puhelimen hinnan olevan alle 500 dollaria, todennäköisesti siis myös alle 500 euroa.

OnePlus Nord seuraa OnePlussan uutta liiketoimintastrategiaa, jonka tavoitteena on laajentaa tuoteportfoliota ja esitellä uusia tuotteita edullisemmalla hintapisteellä. Uusi tuotelinja vastaa OnePlussan mukaan myös sen jatkuvasti kasvavan käyttäjäyhteisön palautteeseen. Yhteisö on toivonut edullisempaa älypuhelinmallia, joka täyttäisi OnePlussan lippulaivatason tuote- ja käyttäjäkokemuksen standardit.

”OnePlus Nord -sarjan lanseeraus avaa uuden jännittävän luvun OnePlussalle. Never Settle -asenne puskee meitä eteenpäin jakamaan teknologian johtavia tuotteita maailmalle. Lisäksi se saa meidät haastamaan itseämme ja poistumaan mukavuusalueeltamme. Olemme erittäin ylpeitä lippulaivatuotteistamme ja jatkamme teknologian johtavien lippulaivamallien kehittämistä käyttäjillemme. Nyt olemme innoissamme siitä, että voimme tuoda OnePlus-kokemuksen entistä suuremmalle joukolle käyttäjiä ympäri maailmaa tämän uuden tuotesarjan avulla”, kertoo OnePlussan perustaja ja toimitusjohtaja Pete Lau,

Yhden aiemman huhun mukaan OnePlussan edullisemman älypuhelimen täysi julkistus voisi tapahtua 10. heinäkuuta mutta tämän tiedon todenperäisyys ja ajantaisuus on avoin kysymys.

OnePlussan uusi älypuhelinmalli tulee olemaan merkittävästi edullisempi kuin sen tänä keväänä markkinoille tulleet OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pro, joiden lähtöhinnat Suomessa ovat 699 ja 899 euroa. Uutuus on ideatasolla jatkoa myös OnePlussan aiemmalle, tuolloinkin sen huippumalleja edullisemmalle OnePlus X:lle vuodelta 2015. Edullisemmalle mallille on nyt OnePlus-mallistossa tilaa, kun OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pro olivat jälleen edeltäjiään kalliimpia.

Edullisemman OnePlus-älypuhelimen odotetaan olevan varustettu Qualcomm Snapdragon 765G -järjestelmäpiirillä, joka sisältää myös 5G-modeemin integroituna, joten se sisältämään tuen 5G-mobiiliverkkoyhteydelle. Lisäksi siihen odotetaan neljää takakameraa ja kahta etukameraa, tarkkuudeltaan 32 ja 8 megapikseliä, jotka on sijoitettu reikänä näyttöön. Todennäköisesti mukana on myös 90 hertsin virkistystaajuus näytössä ja 30 watin Warp Charge -pikalataus.

Päivitetty kello 16.07: Lisätty tietoa hinnasta.