Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus vahvisti: pian tulevassa 10T:ssä on 16 gigatavua RAM-käyttömuistia - ensimmäistä kertaa OnePlus-älypuhelimessa

OnePlus tulee julkistamaan uuden tehokkaan huippupuhelimensa OnePlus 10T 5G:n globaalisti 3. elokuuta New Yorkissa.

OnePlus paljasti jo aiemmin kuitenkin kuvia 10T:stä, minkä lisäksi se on vahvistanut ennakkoon myös monia ominaisuuksia.

OnePlus on kertonut keskittyvänsä 10T:ssä erityisesti huippusuorituskyvyn tarjoamiseen kohtuuhinnalla. OnePlus 10T on varustettu Qualcommin uudella, 20. toukokuuta julkistamalla Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiirillä, joka on 10 prosenttia suorituskykyisempi, jopa yli 30 prosenttia energiatehokkaampi ja kuluttaa kokonaisuutena 15 prosenttia vähemmän virtaa kuin edeltäjänsä Snapdragon 8 Gen 1, joka on käytössä muun muassa OnePlus 10 Prossa.

Tehokkaan järjestelmäpiirin lisäksi suorituskykyyn OnePlus 10T:ssä on panostettu myös suurella RAM-käyttömuistilla. OnePlus on vahvistanut 10T:n tarjoavan jopa 16 gigatavua RAM-käyttömuistia, ensimmäistä kertaa OnePlus-älypuhelimessa.

Huhuissa OnePlus 10T:n muistivarianteiksi esillä ovat olleet 8+128, 12+256 ja 16+256 gigatavua, kun aiemmin OnePlus-puhelimissa on nähty vain kaksi ensin mainittua.

Suurempi RAM-käyttömuisti mahdollistaa suuremman määrän sovelluksia pysyvän taustalla auki, mikä parantaa myös suorituskykyä niihin palattaessa, kun sovellusten ei tarvitse ladata tietoja uudelleen tai hakea niitä hitaamman tallennusmuistin puolelta.

OnePlussan mukaan 10T:ssä auki voi pitää jopa 35 sovellusta.

16 gigatavun RAM-käyttömuisti ei ole laajemmin harvinaisuus älypuhelimissa nykyisin, ja esimerkiksi useammat pelipuhelimet tarjoavat jo vielä enemmän, 18 gigatavua, RAM-käyttömuistia.

OnePlussan vahvistusten lisäksi OnePlus 10T:stä on kuultu paljon huhuja ja nähty paljastuksia, jonka myötä puhelimen ominaisuuksista on muodostunut jo varsin kattava kokonaiskuva.

OnePlus 10T:n odotetaan nyt sisältävän eri paljastusten mukaan (OnePlussan toistaiseksi virallisesti vahvistamat tiedot alleviivattu):

 • 6,7 tuuman ja 2412×1080 pikselin Full HD+ -tarkkuuden tasainen AMOLED-näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella, 10-bittisillä väreillä (1,07 miljardia värisävyä) ja HDR10+-tuella.
 • Näytönalainen sormenjälkilukija
 • Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri
 • 8, 12 tai 16 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 128 tai 256 gigatavua tallennusmuistia
 • Kolme takakameraa:
  • 50 megapikselin pääkamera 1/1,56″-koon Sony IMX766 -kennolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 8 megapikselin ultralaajakulmakamera 119,9 asteen kuvakulmalla
  • 2 megapikselin makrokamera
 • 16 megapikselin etukamera, reikä näytön yläreunan keskellä
 • 4 800 milliampeeritunnin akku 150 watin pikalatauksella
 • Ei Alert Slider -kytkintä

Android 12 -käyttöjärjestelmäversio osana OxygenOS 12 -ohjelmistoa

OnePlus 10T:n pitäisi olla ainakin muotoilultaan identtinen Kiinan markkinoille samana päivänä 3. elokuuta julkistettavan OnePlus Ace Pron kanssa. OnePlus Ace Pron Kiinan TENAA-viranomaistietokannasta paljastuneet mitat ovat 163 x 75,4 x 8,75 millimetriä ja paino 203,5 grammaa.

OnePlus 10T:ssä on alkuvuoden OnePlus 10 Pron tavoin neliömäinen kamerakohouma, jolla sijaitsee kolme kameraa ja neljänteen ympyrään sijoitettuna LED-kuvausvalo. Vaikka yleisilmeeltään OnePlus 10T muistuttaa erityisesti takaa OnePlus 10 Prota, on puhelinten välillä yksityiskohdissa useita eroja. Kamerakohouma on hieman erilainen kokonaisuutena, mukaan lukien myös tavaltaan, miten se yhdistyy sivurungon kanssa. Kuvausvalo ja yksi kameroista on myös sijoitettu keskenään eri tavoin.

Muita selkeitä ulkoisia eroja OnePlus 10 Pron ja OnePlus 10T:n välillä ovat OnePlus 10T:stä puuttuva OnePlussan kolmiasentoinen Alert Slider -kytkin sekä OnePlus 10T:n tasainen näyttö verrattuna OnePlus 10 Pron reunoiltaan kaarevaan näyttöön. Lisäksi OnePlus 10T:ssä kylkiä kiertävä kehys on muovia, kun se OnePlus 10 Prossa on metallia.

Värivaihtoehtoja OnePlus 10T:stä ovat musta Moonstone Black ja vihreä Jade Green. Lisäksi OnePlus vahvisti yhdessä kuvien julkaisemisen kanssa OnePlus 10T:n näytön kooksi 6,7 tuumaa.

Kolmiasentoisen Alert Slider -kytkimen, joka on ollut OnePlus-puhelinten tunnusmerkki, poistamista OnePlus on perustellut tilan tarpeella muille komponenteille – ”korkean tehon lataukselle, suuren kapasiteetin akulle sekä paremmalle antennisignaalille”. OnePlus ei ole vielä erikseen vahvistanut 10T:n pikalatauksen tietoja, mutta huhujen mukaan siinä tullaan ensimmäisenä OnePlus-älypuhelimena globaaleilla markkinoilla näkemään jo muutoin aiemmin esitelty 150 watin pikalataus.

OnePlussan mukaan 10T:ssä on lisäksi yhteensä 15 antennin järjestelmä, joka parantaa yhteyksien toimivuutta käytettäessä laitetta vaaka-asennossa kahdella kädellä pidellen.

Aiemmin OnePlus kertoi jo 10T:n kanssa keskittyneensä erityisesti suorituskykyyn muun muassa uudella Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiirillä samalla, kun alkuvuodesta 2022 esitelty OnePlus 10 Pro säilyttää yhä paikkansa uutuuden rinnalla OnePlussan monipuolisempana lippulaivapuhelimena.

Qualcommin 20. toukokuuta julkistama Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri on 10 prosenttia suorituskykyisempi, jopa yli 30 prosenttia energiatehokkaampi ja kuluttaa kokonaisuutena 15 prosenttia vähemmän virtaa kuin edeltäjänsä Snapdragon 8 Gen 1, joka on käytössä muun muassa OnePlus 10 Prossa.

RAM-käyttömuistia OnePlus 10T tarjoaa jopa 16 gigatavua.

OnePlus 9:stä ja 9 Prosta sekä OnePlus 10 Prosta poiketen OnePlus 10T ei ole osa OnePlussan yhteistyötä kameravalmistaja Hasselbladin kanssa. OnePlussan mukaan 10T:ssä ei ole Hasselblad Camera for Mobilea, koska se” halusi tarjota ultimaattisen suorituskykyyn keskittyvän lippulaivapuhelimen laitteen valitussa hintapisteessä”.

Takana OnePlus 10T:ssä on kolme kameraa. Pääkamerana on aiemmin OnePlus 9 -puhelimista ultralaajakulmakamerana ja muun muassa Nord 2 sekä 2T 5G:stä pääkamerana tuttu 50 megapikselin ja 1/1,56″-koon Sony IMX766 -kenno, joka tarjoaa verrattain kookkaan 1,0 mikronin pikselikoon (12,5 megapikselin oletuskuvakoolla 2,0 mikronia). Pääkamera on varustettu edelleen OnePlus 10T:ssä myös optisella kuvanvakaimella.

OnePlussan mukaan OnePlus 10T:ssä Sony IMX766 -pääkameralla voi tallentaa kuvia 10-bittisillä väreillä, eli yli miljardilla värisävyllä ja 64-kertaisella määrällä tavanomaisiin 8-bittisiin väreihin. Muut kaksi OnePlus 10T:n takakameraa ovat OnePlussan vahvistamalla tavalla 119,9 asteen ultralaajakulmakamera sekä makrokamera. Tarkempia yksityiskohtia näistä se ei vielä kertonut.

Parannuksia kuvaamiseen on tehty myös ohjelmistopuolella, muun muassa uudella Image Clarity Engine -algoritmikokonaisuudella.

Keskeisiä parannuksia OnePlus 10T:ssä verrattuna OnePlus 10 Prohon ovat siis Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri sekä tehokkaampi 150 watin pikalataus, joka on jo nähty jo aiemmin Kiinan markkinoilla OnePlus Acessa ja Intian markkinoilla OnePlus 10R 5G:ssä . Samanaikaisesti kameroiltaan OnePlus 10T tulee olemaan OnePlus 10 Prota kokonaisuutena heikompi, sillä telekamera esimerkiksi puuttuu kokonaan ja ultralaajakulmakameran tarkkuus on selvästi pienempi (OnePlus 10 Prossa 50 megapikseliä). Lisäksi näyttö on vähemmän tarkka eikä OnePlus 10T:ssä tule olemaan OnePlussan tuttua Alert Slider -kytkintä, minkä lisäksi langaton latauskin voi puuttua.

OnePlus 10T:n rinnalla 3. elokuuta OnePlus tulee julkistamaan myös uuden OxygenOS 13 -ohjelmiston. Se tullaan julkaisemaan ensin päivityksenä OnePlus 10 Prolle ja myöhemmin tänä vuonna OnePlus 10T:lle.

OnePlus 10T Moonstone Black takaa.
OnePlus 10T Moonstone Black takaa.
OnePlus 10T Jade Green sivulta.
OnePlus 10T Jade Green sivulta.