Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus vahvisti: Nord 2 5G tulossa pian MediaTek Dimensity 1200-AI -järjestelmäpiirillä

OnePlus on vahvistanut tänään uuden OnePlus Nord 2 5G -älypuhelimen julkistuksen tapahtuvan pian.

Uutuus tulee olemaan seuraaja OnePlussan alkuperäiselle Nordille, joka julkistettiin vajaa vuosi sitten 21. heinäkuuta 2020 ja nousi sittemmin muun muassa Suomessa suureen suosioon. Hiljattain kesäkuussa OnePlus julkisti jo myös edullisemman Nord CE 5G -sisarmallin, jonka yläpuolelle uusi Nord 2 tulee asettumaan OnePlussan mallistossa.

Lisäksi OnePlus vahvisti tänään jo myös puhelimen sisältävän ennakkoon paljastuneella tavalla MediaTek Dimensity 1200 -pohjaisen järjestelmäpiirin. OnePlus Nord 2:sta on tulossa näin OnePlussan ensimmäinen muulla kuin Qualcommin järjestelmäpiirillä varustettu älypuhelin.

OnePlussan mukaan se on työskennellyt tiiviissä yhteistyössä MediaTekin kanssa tehostaakseen Dimensity 1200:n tekoälyominaisuuksia. MediaTekin hiljattain julkistaman Dimensity Open Resource -arkkitehtuurin ympärille rakennettu yhteistyö tuokin joukon uusia tekoälypohjaisia ominaisuuksia OnePlus Nord 2 5G -puhelimeen parantamaan käyttökokemusta. OnePlus-puhelimessa järjestelmäpiiri kantaa näiden optimointien myötä nimeä Dimensity 1200-AI.

Tammikuussa julkistettu 6 nanometrin tuotantoprosessilla valmistettava MediaTek Dimensity 1200 on varustettu neljällä tehokkaalla ARM Cortex-A78 -suoritinytimellä sekä neljällä virtapihimmällä ARM Cortex-A55 -ytimellä. Yksi A78-ytimistä on kellotettu muita korkeammalle 3,0 gigahertsiin muiden kellotaajuuden ollessa 2,6 gigahertsiä. Cortex-A55-ytimet yltävät 2,0 gigahertsin kellotaajuuteen. Grafiikkasuorittimena on ARM Mali-G77 MP9. Lisäksi mukana on kuusiytiminen APU 3.0 -laskentayksikkö, joka vastaa tekoäly- ja koneoppimistehtävistä, sekä integroitu 5G-modeemi.

Suorituskyvyllisesti Dimensity 1200-AI -järjestelmäpiirin pitäisi tarjota hyvä askel eteenpäin alkuperäisen OnePlus Nordin Qualcomm Snapdragon 765G:stä.

“Olemme OnePlussalla sitoutuneet jakamaan parasta teknologiaa koko maailmalle, ja OnePlus Nord -tuotelinja vahvistaa tämän lupauksen myös edullisemmassa hintaluokassa.” OnePlussan perustaja  ja toimitusjohtaja Pete Lau kommentoi. “Nopea ja sulava älypuhelinkokemus on olennainen osa OnePlusin ainutlaatuisuutta, ja etsimme aina uusia tapoja ja teknologioita, joiden avulla voimme tuoda tämän kokemuksen useammalle käyttäjälle.”

OnePlussan mukaan OnePlus Nord 2 5G:ssä on “tekoälyavusteinen valokuvaus parempaan kuvankäsittelyyn, paranneltu näyttöteknologia huippuluokan käyttäjäkokemuksen takaamiseksi, paremmat vasteajat nopeampaan ja sulavampaan pelaamiseen”

Kameran AI Photo Enhancement -ominaisuus tunnistaa jopa 22 erilaista valokuvaustilannetta, ja optimoi myös värisävyt ja kontrastin parhaan laadun takaamiseksi yöllä ja muissa heikosti valaistuissa tilanteissa.

AI Video Enhancement -ominaisuus mahdollistaa reaaliaikaiset HDR-tehosteet kuvaamisen aikana. Dimensity 1200-AI -järjestelmäpiiri hydyntää kamerakennon DOL-HDR-teknologiaa kuvanlaadun parantamiseksi, hienosäätäen tehosteita ja väritarkkuutta live-videolla. Tämä johtaa OnePlussan mukaan selkeämpiin varjojen yksityiskohtiin, korostuksen säilymiseen ja suurempaan dynaamiseen alueeseen.

Näytössä AI Color Boost -tekniikka hyödyntää tekoälyn kontekstitietoisuusominaisuuksia, muuntaen tavallisen dynaamisen alueen automaattisesti suureksi dynaamiseksi alueeksi. AI Resolution Boost puolestaan parantaa videoiden resoluutiota HD-tasolle suosituissa sosiaalisen median sovelluksissa. Smart Ambient Display – teknologia hyödyntää tekoälyä dynaamisesti ohjaamaan näytön kirkkautta sekä käyttäjän ympäristön, että näytöllä näkyvän sisällön perusteella.

Raportoidusti ja OnePlussan verkkosivujen antaman vihjeen perusteella OnePlus Nord 2 5G:n julkistus tulee tapahtumaan 22. heinäkuuta.

Tämä OnePlus Nord 2:sta on jo paljastunut vuodoissa ja huhuissa

OnePlus Nord 2:n design ja paljon tietoja ominaisuuksista on jo paljastunut aiemmissa vuodoissa.

Luotettava vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks paljasti OnePlus Nord 2:n designin mallinnoskuvissa yhteistyössä 91mobiles-sivuston kanssa.

OnePlus Nord 2:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.
OnePlus Nord 2:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.

Edeltäjästään Nordista poiketen OnePlus Nord 2:ssa on vain yksi etukamera. Se sijaitsee näytön vasemman yläkulman reiässä. OnePlus Nord 2:n takakamera-alue puolestaan muistuttaa kevään 2021 OnePlus 9 -sarjan huippupuhelimia, eikä edusta samaa tyyliä kuin Nordissa ja Nord CE 5G:ssä. Toisin kuin OnePlus Nord CE 5G:ssä, Nord 2:ssa ei myöskään ole 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää kuten ei alkuperäisessäkään Nordissa. Oikealta sivulta OnePlus Nord 2:sta löytyy edelleen OnePlussan tuttu tunnusmerkki, Alert Slider -hiljennyskytkin, joka on puuttunut edullisemmista Nord-sarjan malleista.

OnePlus Nord 2:n mallinnos. Mukana nähdään edelleen Alert Slider -kytkin. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.
OnePlus Nord 2:n mallinnos. Mukana nähdään edelleen Alert Slider -kytkin. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.

Aiemman OnLeaksin paljastuksen mukaan OnePlus Nord 2:ssa olisi 6,43 tuuman AMOLED-näyttö Full HD+ -tarkkuudella ja 90 hertsin virkistystaajuudella, sormenjälkilukija näytön alla, kolme takakameraa sisältäen 50 megapikselin pääkameran Sony IMX766 -kennolla, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera ja kolmannen 2 megapikselin kameran, 32 megapikselin etukamera, MediaTek Dimensity 1200 -järjestelmäpiiri, 8+128 ja 12+256 gigatavun muistivariantit, 5G-tuki ja 4 500 milliampeeritunnin akku, joka voi tukea 65 watin pikalatausta.

OnePlus Nord 2:n mitoiksi on mainittu 160 x 73,8 x 8,1 millimetriä.

Aiempi kesäkuussa julkistettu OnePlus Nord CE 5G, eli Core Edition, oli alkuperäisestä Nordista toisaalta hieman karsittu (yksi takakamera vähemmän, ei toista etukameraa, muovia lasin sijaan takapinnassa) ja toisaalta hieman parannettu (suurempi akku, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä) uusi lisäys mallistoon eri järjestelmäpiirillä (Nordissa Snapdragon 765G, Nord CE 5G:ssä Snapdragon 750G).

Paljastuneiden ominaisuuksiensa perusteella OnePlus Nord 2 muistuttaa joiltakin osin OnePlus Nord CE 5G:tä – esimerkiksi näytön speksit ja akun kapasiteetti ovat identtiset.

Taakse OnePlus Nord 2 on saamassa paljastuneiden tietojen mukaan pääkamerakseen saman 50 megapikselin Sony IMX766 -kennon, joka on ultralaajakulmakamerana OnePlus 9:ssä ja OnePlus 9 Prossa.

Eri järjestelmäpiirin lisäksi OnePlus Nord 2:ssa muita parannuksia OnePlus Nordista voidaan odottaa pääkameran kuvanlaadussa sekä akun koossa ja pikalatauksessa.

OnePlus Nord 2:n materiaaleista ei vielä ole tietoa. Varmistusta ei siis ole vielä sille, onko takapinta tulevassa uutuudessa yhä lasia alkuperäisen OnePlus Nordin tavoin.

OnePlus Nord 2:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.
OnePlus Nord 2:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.