Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus vahvisti julkistustilaisuuden 19. toukokuuta: tulossa älypuhelimet Nord 2T 5G ja Nord CE 2 Lite 5G sekä Nord Buds -kuulokkeet

OnePlus tuo markkinoille kolme Nord-uutuutta.

OnePlus on vahvistanut järjestävänsä torstaina 19. toukokuuta kello 17 Suomen aikaa julkistustilaisuuden, jossa se esittelee globaaleille markkinoille kolme uutta OnePlus-tuotetta: OnePlus Nord 2T 5G -puhelimen, OnePlus Nord CE 2 Lite 5G -puhelimen sekä ensimmäiset Nord-sarjan kuulokkeet, Nord Buds.

Täysin uusi virallisesti julkistamaton tuote kolmikosta on enää vain Nord 2T 5G, ja sekin on jo paljastunut käytännössä kokonaan AliExpress-verkkokaupan julkaistua jo viikko sitten puhelimesta tuotekuvat ja kaikki tärkeimmät tiedot.

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G ja OnePlus Nord Buds -kuulokkeet puolestaan julkistettiin jo Intian markkinoille 28. huhtikuuta, joten niistä on virallisestikin tiedossa jo kaikki yksityiskohdat lukuun ottamatta saatavuutta ja hintoja Euroopassa, mukaan lukien Suomessa.

OnePlus Nord 2T 5G AliExpressin paljastamassa kuvassa.
OnePlus Nord 2T 5G AliExpressin paljastamassa kuvassa.

Kuten mallinimikin kertoo, on Nord 2T päivitetty versio viime vuoden Nord 2 5G:stä. Uudistuksia tekniikkaan on tehty järjestelmäpiirin ja akun pikalatauksen osalta. Järjestelmäpiiriksi on vaihtunut Nord 2 5G:n MediaTek Dimensity 1200-AI:sta hienoisesti päivitetty Dimensity 1300 ja pikalatauksen teho on noussut 65 watista 80 wattiin. Tarjolla on näin sama SuperVOOC-pikalataus kuin OnePlus 10 Pro -huippupuhelimessakin mukana myyntipakkauksessa toimitettavalla pikalaturilla.

Muuten OnePlus Nord 2T 5G:ssä on yhä esimerkiksi 6,43 tuuman ja 90 hertsin AMOLED-näyttö, 50 megapikselin pääkamera Sony IMX766 -kennolla ja optisella kuvanvakaimella, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin monokromikamera. Etukamera on 32-megapikselinen Sony IMX615 -kennolla.

Takana kamerat on sijoitettu Nord 2T:ssä osaksi kamerakohoumaa mielenkiintoisella tavalla. Ylemmässä ympyrässä sijaitsee pääkamera ja alemmassa epäsymmetrisesti kaksi muuta kameraa. Lisäksi kamerakohoumasta löytyy kaksi erillistä LED-kuvausvaloa. Kokonaisuus tällä tavalla viimeisteltynä on varsin poikkeuksellisen ja erikoisen näköinen, vaikka itse kameroiden sijoittelu lähtökohtaisesti onkin samanlainen alkuperäisen OnePlus Nord 2 5G:n kanssa. OnePlus Nord 2T:ssä on edelleen myös OnePlussan kolmiasentoinen Alert Slider -kytkin.

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G, Blue Tide ja Black Dusk.
OnePlus Nord CE 2 Lite 5G, Blue Tide ja Black Dusk.

Uusi Nord CE 2 Lite 5G on OnePlus-mallistossa sisarmalli aiemmin keväällä 2022 myös Suomessa 369 euron suositushinnalla myyntiin tulleelle OnePlus Nord CE 2 5G:lle.

Nord CE 2 Lite tuo OnePlussan mukaan muun muassa ”nopean latauksen ja suuren akun avulla nopean ja sulavan OnePlus-kokemuksen saataville entistä useammalle käyttäjälle”.

OnePlus Nord CE 2 Lite on varustettu 6,59 tuuman ja 2412×1080 pikselin Full HD+ -tarkkuuden LCD-näytöllä, jonka virkistystaajuus on 120 hertsiä. Sormenjälkilukija on sijoitettu virtapainikkeeseen puhelimen oikealla sivulla. Takana kameroita on kolme kappaletta: 64 megapikselin pääkamera f/1,7-aukolla sekä 2 megapikselin makro- ja syvyyskamerat f/2,4-aukoilla. Etukamera on tarkkuudeltaan 16 megapikseliä.

Järjestelmäpiirinä Nord CE 2 Litessä on monista vuoden 2022 keskihintaisista älypuhelimista tuttu Qualcomm Snapdragon 695. Järjestelmäpiirin rinnalta löytyy 6 tai 8 gigatavua RAM-käyttömuistia sekä 128 gigatavua tallennusmuistia, jota voi laajentaa microSD-muistikortilla.

5 000 milliampeeritunnin akun pikalataus käy 33 watin SuperVOOC-pikalatauksella. USB-C-liitännän lisäksi Nord CE 2 Lite 5G:ssä on myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

OnePlus Nord Buds / Buds N -kuulokkeet ja -latauskotelo.
OnePlus Nord Buds / Buds N -kuulokkeet ja -latauskotelo.

Nord Buds -kuulokkeet täydentävät OnePlussan täyslangattomien kuulokkeiden valikoimaa hintahaitarin edullisimmasta päästä.

Muotoilultaan täyslangattomat Nord Buds -kuulokkeet ovat poikkeuksellisen ”lättänät” varsiosaltaan. Kuulokkeet ovat myös varustettu korvakäytävän sulkevilla tulpilla. Kosketustoiminnoille kuulokkeissa on oma pyöreä alueensa. Värivaihtoehtoja ovat musta ja valkoinen.

Kuulokkeissa on 12,4 millimetrin kaiutinelementit ja Dolby Atmos -tilaäänituki. Paritettuun laitteeseen kuulokkeet yhdistyvät Bluetooth 5.2:lla, ja matalan viiveen tilassa viive on 94 millisekuntia. Äänikoodekeista tuettuna ovat vain tavanomaiset SBC ja AAC. Lisäksi kuulokkeissa on tuki Fast Pair -pikaparitukselle. Aktiivista melunvaimennusta kuulokkeet eivät tue, mutta kummassakin kuulokkeessa on kaksi mikrofonia melunvaimennukseen puheluissa. Kestävyydeltään kuulokkeet ovat IP55-luokitellut, eli käytännössä roiskevedenkestävät.

Kuulokkeissa on 41 milliampeeritunnin ja latauskotelossa 480 milliampeeritunnin akku. Akunkeston kuulokkeissa kerrotaan yltävän 7 tuntiin ja yhdessä latauskotelon kanssa 30 tuntiin. Kuulokkeet tukevat myös pikalatausta: 10 minuutin lataus tuo 5 tuntia kuunteluaikaa. Latauskotelo on varustettu USB-C-liitännällä, jonka kautta lataus käy.

Kiinassa Nord Buds -kuulokkeet tunnetaan OnePlus Buds N -nimellä.