OnePlus ei myönnä ongelmia OnePlus 5:ssä: hyytelömäinen vieritys "normaalia"

OnePlus on asiaa tutkittuaan nyt kommentoinut sen uudessa OnePlus 5 -puhelimessa osalla käyttäjistä ilmenneitä ongelmia sisältöä selattaessa. Joillakin sisällön vierittäminen näytöllä aiheuttaa hyytelömäisen efektin, kun sisältö ikään kuin liikahtaa viiveellä. Ongelmaa esitellään ohesta löytyvällä videolla.

OnePlus kertoi ensin tutkivansa asiaa ja kommentoi sitä nyt muun muassa The Vergelle: ”OnePlus 5 käyttää samoja korkean tason komponentteja kuin kaikki OnePlus-laitteet, mukaan lukien AMOLED-näyttö. Olemme saaneet palautetta pieneltä määrältä käyttäjiä, jotka sanovat huomanneensa hienoisen visuaalisen efektin näytön sisältöä vieritettäessä. Tämä on luonnollista eikä eri laitteiden näytössä ole eroa.”

Ongelman syyksi on epäilty ohjelmistoa, huonosti asennettua näyttöä tai näytön asennusta OnePlus 5:ssa ylösalaisin.

Nähtäväksi jää, pyrkiikö OnePlus korjaamaan ongelman kuitenkin tulevassa ohjelmistopäivityksessä, vaikka nyt sen aivan normaaliksi jo tyrmäsikin. Aiemmin OnePlus 5:ssä on ilmennyt jo myös esimerkiksi ongelmia Wi-Fi-yhteyksissä, jotka OnePlussan mukaan on kuitenkin tuoreimmassa päivityksessä nyt ratkaistu.

OnePlus-puhelimissa on myös ollut aiemmin ongelmia kosketusviiveissä. OnePlus 5:tä edeltäneissä OnePlus 3 ja OnePlus 3T -puhelimissa kosketusviiveet nousivat puheenaiheeksi niin voimakkaasti, että OnePlus 5:n julkistuksen yhteydessä OnePlus korosti kuinka tähän osa-alueeseen oli kiinnitetty erityistä huomiota uutuuden kehitystyössä.