Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus-television julkistus lähellä? Kaukosäätimelle Bluetooth-sertifikaatti

OnePlus kertoi jo syksyllä 2018 kehittävänsä myös omaa televisiotaan, jonka suunniteltiin olevan tulossa markkinoille vuoden 2019 aikana.

Nyt OnePlus-television lanseeraus saattaa olla jo lähellä, sillä OnePlus on hakenut Bluetooth-sertifionnin kaukosäätimelle, kertoo All About OnePlus -sivusto. Listaus Bluetooth SIG -järjestön sivuilla ei suoraan vahvista kaukosäätimen liittymistä televisiosuunnitelmiin mutta tämä vaikuttaa erittäin todennäköiseltä. Kaukosäädin tukee Bluetooth 4.2 -versiota.

OnePlus on kertonut aikovansa panostaa televisiossaan etenkin kuvaan, äänenlaatuun ja netin avulla parannettuun käyttökokemukseen. Lisäksi tarkoituksena on ollut parantaa yhteistoimintaa älypuhelimen kanssa.

Huhtikuussa Italiassa design-koulussa vieraillessaan OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau kommentoi myös yhtiön televisiosuunnitelmia. Lau kutsui televisiota älynäytöksi. Mukana televisiossa on ennakko-odotusten mukaan jokin virtuaaliavustajapalvelu mutta vielä ei tiedetä, onko kyse Google Assistantista, Amazonin Alexasta tai jostakin muusta. Huhujen mukaan OnePlus-television näyttöpaneeli olisi varustettu 4K-tarkkuudella ja HDR-tuella.

Lisäksi Lau kommentoi aiemmin, että juuri kaukosäätimet ovat televisioissa vanhanaikaisia. Onkin mielenkiintoista nähdä, millaisia ideoita OnePlus-television kaukosäätimessä tullaan näkemään.

OnePlus on aiemmin järjestänyt yhteisölleen kilpailun, jossa haettiin nimeä sen televisiolle. 10 finaaliehdokasta nimeksi olivat Apex, Arena, Aspire, Canvas, Epic One, Epic TV, Innova, Intelly+, Nese ja NS1 mutta ei ole silti varmaa päätyykö näistä yksikään lopulta tuotteen lopulliseksi nimeksi.

Toistaiseksi ei tiedetä, aikooko OnePlus tuoda televisionsa myyntiin myös Suomessa. Pääasiassa se lienee suunnattu Kiinan ja Intian markkinoille.