Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus-puhelimiin tulossa uutena ominaisuutena optimoitu akun lataus – tästä on kyse

Älypuhelinvalmistaja OnePlus on kertonut sen älypuhelimiin tulevasta uudesta toiminnosta, jonka tarkoitus on pidentää akun käyttöikää.

Uusi optimoidun akun latauksen toiminto lataa akun aluksi vain 80 prosentin varaukseen asti ja jatkaa lataamista täyteen asti tämän jälkeen vasta 100 minuuttia ennen päivittäistä heräämisaikaa tai ensimmäistä asetettua hälytystä tai kalenteritapahtumaa. OnePlussan mukaan toiminto oppii käyttäjän yleisen heräämisajan muutamassa viikossa.

Akun pitäminen vähemmän aikaa täydessä varauksessa vähentää sen rasittumista ja pidentää näin käyttöaikaa akun säilyttäessä maksimikapasiteettinsa pidempään.

Ohjelmistopäivitysten jälkeen uusi toiminto tulee ottaa erikseen käyttöön Asetukset – Akku -valikosta. Optimoidun akun latauksen ollessa toiminnassa ja viivästyttäessä akun lataamista, näkyy tämä niin akkukuvakkeessa kuin myös ilmoitusvalikossa, josta halutessaan puhelinta voi pyytää lataamaan myös välittömästi täyteen.

Toistaiseksi OnePlus on julkaissut optimoidun latauksen jo osaksi Open Beta -testiohjelmistoversioitaan OnePlus 7:lle ja OnePlus 7 Prolle.

Aiemmin vastaava viivästetyn täyteen lataamisen toiminto on ollut jo vuosien ajan Sonyn älypuhelimissa ja viime vuonna iOS 13:ssa myös Apple lisäsi vastaavan toiminnon iPhoneihinsa.

OnePlussan mukaan se aikoo jatkossa parantaa uuden toimintonsa osalta nukkumisajan tunnistusta liittyen epätavallisiin nukkumisaikoihin, kuten pysymiseen hereillä pidempään viikonloppuisin sekä  aikavyöhykkeeltä toiselle matkustettaessa.