Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus-pomo selittelee viipyvää 5G-puhelimen Android 10 -päivitystä – 5G-tuki vaatii enemmän testaamista ja optimointia

OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau on nyt julkaissut OnePlussan yhteisöpalstalla pahoittelunsa ja selityksensä OnePlus 7 Pro 5G:n omistajille, jotka saavat odottaa Android 10 -päivitystä puhelimilleen ainakin ensi vuoden puolelle.

OnePlus vahvisti jo aiemmin aikovansa julkaista Android 10 -päivityksen OnePlus 7 Pro 5G:lle vuoden 2020 ensimmäisen neljänneksen eli tammi-maaliskuun aikana.

OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau selittää, että 5G-verkkotuki vaatii vielä syvemmän tason ymmärrystä sekä yksityiskohtaisempaa testaamista, virheiden korjaamista sekä optimointeja.

”Tämä on vaivalloinen ja aikaa vievä prosessi, joka ei olisi mahdollinen ilman kumppaniemme Qualcommin ja operaattoreiden tukea. Mutta lupaamme, että tänä mielenkiintoisena 5G-aikakautena OnePlus tulee epäilemättä ylittämään nämä esteet ja tuomaan tarjolle viimeisimmän käyttöjärjestelmän 5G-älypuhelimille niin pian kuin se on valmis”, toteaa Lau.

”Perustuen nykyiseen tutkimus- ja tuotekehitystyön etenemiseen ja yhteensopivuuteen lukuisten kumppanien kanssa, odotamme julkaisevamme Android 10 -järjestelmäpäivityksen OnePlus 7 Pro 5G:lle vuoden 2020 ensimmäisen neljänneksen aikana.”

4G-malleille OnePlus 7:lle ja OnePlus 7 Prolle Android 10 -päivitys julkaistiin alun perin jo syyskuussa mutta uuden ohjelmistoversion sisältämien ongelmien takia päivityksen jakelu lähti myös niiden osalta kunnolla käyntiin vasta lokakuun puolivälissä. OnePlus 6:lle ja 6T:lle Android 10 -päivitys julkaistiin marraskuun alussa. Lisäksi OnePlus on kertonut, että OnePlus 5:lle ja 5T:lle päivitys on tulossa huhti-kesäkuussa 2020.

OnePlus ei tuonut syksyn uusista 7T- tai 7T Pro -malleistaan myyntiin 5G-versiota Euroopassa. Esitellyn OnePlus 7T Pro 5G McLarenin myynti Yhdysvalloissa on alkamassa loppuvuoden aikana yhteistyössä T-Mobilen kanssa.

Suomessa OnePlus 7 Pro 5G:n myynti jatkuu yhä uudempien 7T-mallien rinnalla.