Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus-pomo: Älykellomme julkaistaan varhain ensi vuonna

OnePlus tulee julkaisemaan oman älykellonsa “varhain ensi vuonna”, on yhtiön perustajajäsen ja toimitusjohtaja Pete Lau kertonut Twitterissä.

OnePlussalta odotettiin alun perin älykelloa jo vuoden 2020 toisen puoliskon aikana, mutta syystä tai toisesta kehitystyö viivästyi ja laitteen lanseeraus siirtyi näin ensi vuoteen.

On myös yhä epäselvää, millainen OnePlus-älykellosta oikein on tulossa.

Vajaa viikko sitten toimitusjohtaja Pete Lau vahvisti Input-julkaisun haastattelussa jo yhtiön työskentelevän älykellon parissa kuin myös kehittävän yhdessä Googlen kanssa eteenpäin tämän älykelloihin suunnattua Wear OS -käyttöjärjestelmää.

Sittemmin OnePlus kuitenkin ilmoitti muun muassa 9to5Google-sivustolle, ettei edellä mainittu Pete Laun haastattelu tarkoittanut vahvistusta OnePlussan älykellon tulolle Wear OS:n kanssa. OnePlus kehittää älykelloa, ja tekee yhteistyötä Googlen kanssa Wear OS:n parantamiseksi, mutta milloin nämä mahdollisesti yhdistyvät markkinoille tulevassa OnePlus-älykellossa, on vielä epäselvää.

Näyttää siis yhä mahdolliselta, että alkuvuonna markkinoille tulevassa OnePlus-älykellossa olisikin vielä jokin sen omaa perua oleva järjestelmä Googlen Wear OS:n sijaan.

Aiemmin marraskuussa yleensä hyvin asioista perillä oleva Max Jambor twiittasi, ettei OnePlussan älykello perustuisi Googlen Wear OS -käyttöjärjestelmälle.

“Wear OS:ssä on ehdottomasti parannettavaa. Yritämme yhteistyössä Googlen kanssa parantaa Wear OS -ekosysteemin, Android TV:n ja Android-älypuhelinten välistä laitteiden yhteyttä luodaksemme paremman pohjan laitteiden yhteentoiminnalle eri ekosysteemien välillä. Tämä on jotakin, johon myös Googlen puolella on suhtauduttu erittäin positiivisesti, joten tämä on suunta johon pyrimme, mutta meillä ei ole enempää kerrottavaa toistaiseksi”, Lau kommentoi Input-julkaisun haastattelussa.

OnePlus suunnitteli älykellon tuomista markkinoille aikanaan jo vuonna 2016, mutta silloin tuolloiset suunnitelmat haudattiin. Nyt älykellon pariin on palattu samalla, kun OnePlus on muutenkin laajentanut tuotevalikoimaansa useamman eri hintaluokan älypuhelimiin, televisioihin ja kuulokkeisiin.

Tarkempia tietoja OnePlussan ja Googlen yhteistyöstä ei ole. Myös OnePlussan valituilla markkinoilla tarjolla olevat älytelevisiot perustuvat Googlen Android TV -käyttöjärjestelmälle.

Myös OnePlus itse vihjasi uuden älykellon tulemisesta jo 8T-julkistuksen yhteydessä. “Lisää asioita on tulossa OnePlus-ekosysteemiin. Se on vain ajan kysymys”, OnePlus twiittasi sisältäen kuvan myös sen takavuosien älykelloluonnoksista.

OnePlus Watch nimenä paljastui myös jo elokuussa viranomaistietokannasta. OnePlus Watchin mallikoodiksi oli merkitty W301GB.

OnePlus Watchin tarkemmista ominaisuuksista tiedot ovat toistaiseksi vähissä.