Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus pidentää päivityslupaustaan valituissa tulevissa laitteissaan: neljä versiota ja viisi vuotta tietoturvapäivityksiä

OnePlus nostaa päivityslupauksensa uudelle tasolle.

OnePlus pidentää päivityslupaustaan valituissa tulevissa laitteissa neljään merkittävään käyttöjärjestelmäversiopäivitykseen yhdessä viiden vuoden tietoturvapäivitysten kanssa.

OnePlus tiedotti pidennyksestä aiemmin tällä viikolla Lontoossa medioille järjestetyssä OxygenOS 13 -tapahtumassa, jossa OnePlus kertoi tulevaisuuden suunnitelmistaan sekä OxygenOS 13.1 -käyttöjärjstelmäversiosta, joka tulee saataville 2023 vuoden alkupuolella. Lisäksi OxygenOS14 on jo myös kehitysvaiheessa.

OnePlussan mukaan neljän merkittävän eli vuosittaisen versiopäivityksen ja viiden vuoden tietoturvapäivitysten lupaus koskee jatkossa valittuja laitteita, jotka julkaistaan vuodesta 2023 alkaen.

Aiemmin OnePlus on tarjonnut lippulaivapuhelimissaan kesästä 2021 alkaen kolmen merkittävän versiopäivityksen ja neljän vuoden tietoturvapäivitysten lupauksen. Edullisemmissa Nord-sarjan laitteissa päivityslupaus on ollut lyhyempi, yksi tai kaksi versiopäivitystä mallista riippuen sekä kolme vuotta tietoturvapäivityksiä.

“OxygenOS on olennainen osa OnePlussaa, joka on luotu yhdessä yhteisömme jäsenten kanssa”, kommentoi Gary Chen, OnePlussan Head of Software Products. ”Käyttäjälähtöisenä yrityksenä teemme kaikkemme parantaaksemme käyttökokemusta. Koska useammat käyttävät nykyään puhelimia entistä pidempään, haluamme varmistaa, että voimme tarjota tämän mahdollisuuden. Uusi päivityskäytäntö antaa käyttäjille pääsyn uusimpiin tietoturva- ja toiminnallisiin ominaisuuksiin, jotka takaavat OnePlussan tunnusomaisen nopean ja sulavan käyttökokemuksen koko puhelimen käyttöiän ajan.”

Lontoon tapahtumassa OnePlus myös esitteli vielä alun perin jo elokuun alussa julkistetun OxygenOS 13:n uudistuksia. OnePlus-älypuhelimista OxygenOS 13:n jakelu päivityksenä on alkanut jo OnePlus 10 Prolle, OnePlus 9:lle ja 9 Prolle sekä OnePlus 8:lle, 8 Prolle ja 8T:lle.

Edeltävän OxygenOS 12 -päivityksen laadun kanssa OnePlussalla oli suuria ongelmia, jotka myös viivästyttivät sen julkaisua eri älypuhelimille merkittävällä tavalla. OxygenOS 13:n julkaisu on edennyt nyt huomattavasti joutuisammin.

Android 13 -käyttöjärjestelmäversion uudistusten ohella OnePlussan OxygenOS 13 sisältää muun muassa uudistuneen luonnosta inspiraationsa saaneen käyttöliittymätyylin, jonka OnePlus on nimennyt Aquamorphic Designiksi. Sovelluskuvakkeet ja -widgetit ovat saaneet pyöristetyt, pehmeät ja minimalistiset muodot ja widgetejä voi myös laajentaa pidemmällä painalluksella ja vilkaista näin nopeasti lisätietoja.

Kotinäkymään OxygenOS 13:ssa voi myös lisätä suuria kansioita, joista sovelluksia voi avata suoraan yhdellä painalluksella. Käyttöliittymän värimaailma OxygenOS 13:ssa mukautuu lisäksi älykkäästi vuorokaudenajan mukaisesti.

Lisäksi OxygenOS 13 tuo uudistuksia aina päällä -näyttötilaan, muun muassa Homeland AOD -vaihtoehdon, joka muuttuu oman sijainnin lämpötilan mukaisesti, sekä yhteistyössä Spotifyn kanssa albumikuvat, tiedot ja painikkeet toiston hallintaan. Lisäksi OnePlussan mukaan se jatkaa yhteistyötä Spotifyn kanssa jatkossa yhä syvemmän integraation toteuttamiseksi.

Spotifyn saa osaksi aina päällä -näyttötilaa OxygenOS 13:ssa.
Spotifyn saa osaksi aina päällä -näyttötilaa OxygenOS 13:ssa.

Ohjelmiston toimintaa OxygenOS 13:ssa parantavat tekoälyä hyödyntävä ja järjestelmän resurssien käyttöä optimoiva AI Booster, -toiminto joka OnePlussan mukaan parantaa sulavuutta jopa 30 prosentilla, sovellusten asennusnopeutta 20 prosentilla ja sovellusten käynnistysnopeutta 10 prosentilla, sekä Googlen kanssa tehty yhteistyö tilaäänen tukemiseksi.

Lisäksi OxygenOS 13 tuo myös parannuksia yksityisyyteen.

OnePlus kertoi myös OxygenOS 13:n jälkeen tulossa olevan OxygenOS 13.1 -päivitys vuoden 2023 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Se on OnePlussan mukaan tuomassa laajasti parannuksia käyttökokemukseen.

Jatkossa OnePlus aikoo viedä OxygenOS 13:ssa esiteltyä Aquamorphic Design -muotokieltä eteenpäin sekä pyrkii tarjoamaan edelleen ensisijaisesti nopean ja sulavan käyttökokemuksen.

Tulevissa uudistuksissa turvallisuus on keskeinen painopistealue, jota viedään eteenpäin esimerkiksi Yksityinen kassakaappi -toiminnon (Private Safe) parannetulla versiolla ja muilla yksityisyysominaisuuksilla. Toinen painopistealue on digitaalisen hyvinvoinnin parantaminen, joka näkyy esimerkiksi esteettömyysominaisuuksien kehittämisessä. ”Käyttäjät kohtaavat monenlaisia ’always-on’-elämän ja yhteiskunnan mukanaan tuomia ongelmia, joten jatkamme ratkaisujen tarjoamista heidän elämänlaatunsa parantamiseksi” kertoo Crayon Hsieh, OnePlussan Head of OneLab. Lisäksi OnePlussan mukaan sovellusten, kuten valokuva-albumien, multimediakokemusta parannetaan entisestään ja ohjelmistoa optimoidaan edelleen tarjoamaan käyttäjille entistä sujuvampi käyttökokemus.

Samalla OnePlus vahvisti seuraavan sukupolven OxygenOS 14 -ohjelmiston olevan jo kehitteillä.

”Parhaan mahdollisen tuotekokemuksen luominen käyttäjillemme on aina ohjannut kaikkea toimintaamme. Ohjelmistotiimimme jatkaa kuormittamattoman tuotefilosofian kehittämistä nopealla, sulavalla ja luotettavalla kokemuksella, jonka käyttäjämme ovat aina tunteneet. OxygenOS:n tulevaisuus on turvallisempi, vakaampi, älykkäämpi, globaalisti kykenevämpi ja tukee paremmin laajentuvaa tuoteekosysteemiämme”, toteaa OnePlussan Head of Software Products -johtaja Gary Chen.

OnePlus järjesti myös ohjelmistojen kehittämisestä ja suunnittelusta vastaavien johtajiensa vetämänä yhteisönsä jäsenille Euroopassa ensimmäisen Open Ears Forumin kahteen vuoteen.