Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus paljasti ensimmäiset tiedot ensimmäisestä tablettilaitteestaan

OnePlus tulee mukaan tablettimarkkinoille.

OnePlus on esittelemässä aiemmin 4. tammikuuta jo Kiinassa julkistettujen uuden OnePlus 11 -lippulaivapuhelimensa sekä kuulokemalliston huippua edustavien OnePlus Buds 2 Pro -kuulokkeiden globaalin lanseerauksen rinnalla 7. helmikuuta myös useita täysin uusia tuotteita Intiassa järjestettävässä globaalissa Cloud 11 -lanseeraustilaisuudessa.

OnePlussan uutuuksiin lukeutuu myös sen ensimmäinen tablettilaite, jonka tulon ja OnePlus Pad -mallinimen OnePlus vahvisti eilen keskiviikkona 25. tammikuuta.

Nyt OnePlus on julkaissut virallisesti myös jo eilen ennenaikaisesti paljastuneet ensimmäiset vihjailevat kuvat laitteesta sekä paljastanut aivan ensimmäisiä tietoja TechRadar-sivuston haastattelussa.

OnePlus Pad on tulossa markkinoille ainakin vihreänä värivaihtoehtona, joka kanta nimeä Halo Green ja joka OnePlussan mukaan yhdistää ”yhdistää elämän eloisuuden avaruuden laajuuteen”.

OnePlus on myös vahvistanut ensimmäisen tablettilaitteensa sisältävän alumiiniseosrungon ja kaarevan reunan, joka tekee laitteesta OnePlussan mukaan mukavan pidellä pidempäänkin.

Takana sijaitsee yksittäinen keskelle sijoitettu kamera. Etupuolella kamera on myös sijoitettu näytön pidemmälle reunukselle.

OnePlus Padin ominaisuuksista ei ole vielä kerrottu tai edes paljastunut mitään tarkempaa.

Tuttu vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks on julkaissut OnePlus Padista myös mallinnoskuvia yhdessä MySmartPrice-sivuston kanssa. Mallinnosten yhteydessä OnePlus Padin näytön kooksi on kerrottu 11,6 tuumaa.

OnePlus 11:n ja OnePlus Buds Pro 2:n sekä OnePlus Padin lisäksi OnePlus tulee esittelemään 7. helmikuuta myös ainakin valituille markkinoille OnePlus 11R -älypuhelimen, OnePlus TV 65 Q2 Pro -älytelevision sekä OnePlus Keyboardin.

OnePlussan mukaantulosta tablettilaitteiden markkinoille on huhuttu pitkään.

Alkuvuodesta 2023 kerrottiin OnePlus-tablettilaitteen testaamisen olevan jo käynnissä Intiassa. Tuolloin kuultujen huhujen mukaan tuleva OnePlus-tablettilaite tulisi olemaan budjettiluokan Android-tablettilaite, joten huipputason ominaisuuksia ei kannata välttämättä odottaa.

OnePlus on yksi Oppon brändeistä ja sen sisarbrändi Realme laajeni tablettilaitteisiin jo syksyllä 2021 julkaistulla Realme Padilla. Oppo puolestaan julkisti ensimmäisen tablettilaitteensa Oppo Padin helmikuun 2022 lopulla. Oppo- ja Realme-brändien alla tablettijulkistukset ovat sittemmin saaneet jatkoa.

OnePlussan julkaisema ennakkokuva kertoo sen ensimmäisessä tablettilaitteessa olevan vain yksi kamera sekä takana että edessä.
OnePlussan julkaisema ennakkokuva kertoo sen ensimmäisessä tablettilaitteessa olevan vain yksi kamera sekä takana että edessä.
OnePlus Padin mallinnos. Kuva: OnLeaks / MySmartPrice.
OnePlus Padin mallinnos. Kuva: OnLeaks / MySmartPrice.