OnePlus keskittyy jatkossa vain huippupuhelimiin

Kiinalainen OnePlus aikoo jatkossa keskittyä enemmän sen ”lippulaivan tappajiin”, eikä aio tehdä enää uutta edullisemman luokan laitetta. Tämä tarkoittaa, että viime vuonna esitelty OnePlus X (pääkuvassa) ei ole saamassa seuraajaa.

Tuoreen OnePlus 3 -julkaisun yhteydessä yhtiön toimitusjohtaja Pete Lau vahvisti Engadgetille, että OnePlus aikoo panostaa enemmän omiin huippuluokan laitteisiinsa, eikä lähde enää kisaamaan halvassa hintaluokassa.

Alkuperäinen OnePlus One -puhelin herätti aikoinaan runsaasti huomiota, kun huippuluokan rauta oli tarjolla puhelimessa, jonka hinta oli vain noin puolet isojen valmistajien huippumallien hinnoista. Viime vuonna yhtiö julkaisi sekä OnePlus 2:n että halvemman, pienemmän ja vanhemmalla raudalla varustetun OnePlus X:n, mikä oli ehkä hieman outo ratkaisu yhtiöltä, joka oli saavuttanut mainetta juuri OnePlus Onen kaltaisella kulttisuosikilla. OnePlus X sai kuitenkin hyvän vastaanoton, mutta toimitusjohtaja Lau myöntää Engadgetille, että samalla yhtiön fokus pääsi hukkumaan.

Lau kertoi, että yhtiö aikoo yhdistää kahta eri käyttöliittymää kehittävät resurssinsa. Kansainvälisillä markkinoilla yhtiön laitteissa on käytetty hyvin lähellä puhdasta Androidia olevaa Oxygen OS -käyttöliittymää, kun taas Kiinan markkinoilla on käytetty reilummin muokattua Hydrogen OS:ää. Voimavarojen yhdistämisen suhteen on odotettavissa uutisia myöhemmin tänä vuonna.

Huippupuhelimien lisäksi OnePlussan brändiä on tarkoitus edelleen vahvistaa myös erilaisilla oheislaitteilla ja lifestyle-tuotteilla. Engadgetin mukaan eilinen virtuaaliympäristössä tapahtunut puhelimen julkistus sekä näyttävät mainosvideot kertovat, että myös markkinointiin on panostettu aiempaa enemmän, mutta Laun mukaan tavanomaisia mainosväyliä on edelleen tarkoitus välttää ja ohjata kertyvät säästöt asiakkaille halvempien hintojen muodossa. Tarkoitus on myös edelleen tehdä rahaa puhelinmyynnillä, mutta Laun mukaan kyse on siitä, millä tavalla ja kuinka paljon rahaa halutaan tehdä.