Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus kertoi uuden 10 Pro -huippupuhelimensa kameraominaisuuksista: 150 asteen ultralaajakulmakamera, runsaammat värit ja muita uudistuksia

OnePlus on paljastanut kuluvan viikon aikana vaiheittain kuvia ja tietoja uudesta OnePlus 10 Pro -huippupuhelimestaan.

Suomen aikaa maanantain ja tiistain välisenä yönä oli ensimmäisten kuvien aika, tiistain ja keskiviikon välisenä yönä puolestaan vahvistuksen saivat keskeisimmät tekniset tiedot. Ja nyt näiden jatkoksi OnePlus on kertonut vielä lisää yksityiskohtia OnePlus 10 Pron kameraominaisuuksista ja niissä tehdyistä parannuksista.

Kokonaisuudessaan OnePlus 10 Pro julkistetaan Kiinassa tiistaina 11. tammikuuta.

Vaikka OnePlus 10 Pron lanseeraus Kiinassa on käsillä jo nyt, joudutaan sen saapumista kansainvälisille markkinoille odottamaan hieman pidempään. OnePlussan mukaan OnePlus 10 Pro julkaistaan Intiassa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa ”myöhemmin tänä vuonna”. OnePlus-paljastuksia usein jakaneelta Max Jamborilta aiemmin kuullun huhun mukaan OnePlus 10 Pro julkaistaisiin ensin tammi- tai helmikuussa Kiinan markkinoille ja vasta maalis- tai huhtikuussa globaaleille markkinoille. Nähtäväksi jää, seuraako lanseeraus lopulta täysin tätä huhuttua aikataulua.

OnePlus vahvisti jo aiemmin, että OnePlus 10 Pron takakamerat ovat tarkkuuksiltaan 48 megapikseliä (pääkamera), 50 megapikseliä (ultralaajakulmakamera) ja 8 megapikseliä (telekamera), ja etukameran tarkkuus on tuplaantunut edeltäjästä 32 megapikseliin. Aiemmin vahvistettiin jo myös, että OnePlus 10 Pron takakameroista kahdessa, eli siis pää- ja telekamerassa, on optinen kuvanvakain.

Takakameroiden tarkkuudet ovat tietojen mukaan säilymässä ennallaan OnePlus 9 Prohon verrattuna, ja huhujen mukaan telekamera tarjoaa myös edeltäjämallin tavoin yhä 3,3x optisen zoomin.

Uudistuksia kameroihin on kuitenkin tehty.

OnePlussan mukaan OnePlus 10 Prossa on toisen sukupolven Hasselblad Camera for Mobile -kamerajärjestelmä, ja se jatkaa näin kevään 2021 OnePlus 9 -sarjan aloittamaa kumppanuutta ruotsalaisen kameravalmistajan kanssa. OnePlus 9 -puhelimissa Hasselblad-kumppanuus näkyi  jo värikalibroinnissa ja kamerasovelluksen käyttöliittymässä sekä myöhemmin julkaistussa XPan-panoraamakuvaustilassa.

Kameroista OnePlus 10 Pron ultralaajakulmakamera on uudistunut ja sisältää ultraleveän kennon, jonka ansiosta kameran tarjoama kuvakulma on poikkeuksellisen laajat 150 astetta. Jo OnePlus 9 -puhelimissa niiden ultralaajakulmakamera tarjosi useimpia kilpailijoita laajemman 140 asteen kuvakulman, mutta nyt näkökenttä on entistä laajempi.

Alta löytyy OnePlussan julkaisema vertailukuvapari OnePlus 10 Pron ja sen edeltäjän OnePlus 9 Pron ultralaajakulmakameroiden perspektiivierosta.

OnePlussan julkaisema vertailukuvapari OnePlus 10 Pron ja OnePlus 9 Pron ultralaajakulmakameroista.
OnePlussan julkaisema vertailukuvapari OnePlus 10 Pron ja OnePlus 9 Pron ultralaajakulmakameroista.

Lisäksi OnePlus 10 Pron uusi 150 asteen ultralaajakulmakamera tukee myös uutta Fish Eye -tilaa, joka jäljittelee kalansilmälinssiä ja tarjoaa hauskan perspektiivin.

OnePlussan mukaan haluttaessa OnePlus 10 Pron ultralaajakulmakamera tukee myös kuvaamista perinteisemmällä 110 asteen kuvakulmalla, yhdessä tekoälyn tukemalla vääristymän korjauksella.

Ulkoisesti uudistunut kamerakohouma on kokonaisuutena ehdottomasti huomiota kiinnittävin elementti OnePlus 10 Pron designissa. Se nousee ylöspäin suoraan puhelimen reunalta ja on varsin kookas. Kameroita alueella on kolme kappaletta, minkä lisäksi sille on sijoitettu myös Hasselblad-logo sekä uudella tavalla renkaan muotoinen LED-kuvausvalo ja sen keskeltä löytyvä P2D 50T -teksti, jonka merkityksestä ei vielä toistaiseksi ole tietoa.

Kamerakohouma nousee suoraan ylöspäin OnePlus 10 Pron reunalta. Vastaava ratkaisu on nähty aiemmin Samsung-puhelimissa.
Kamerakohouma nousee suoraan ylöspäin OnePlus 10 Pron reunalta. Vastaava ratkaisu on nähty aiemmin Samsung-puhelimissa.

Entistä laajemman 150 asteen ultralaajakulmakameran lisäksi muut OnePlussan nyt esittelemät OnePlus 10 Pron kamerauudistukset ovat:

 • OnePlus Billion Color Solution: OnePlus 10 Pro on ensimmäinen OnePlus-laite, joka on varustettu kamerajärjestelmällä, joka tallentaa värit 10-bittisenä eli yli miljardilla värisävyllä HEIF-kuvaformaatissa, näyttääkseen ne entistä luonnollisempina ja tarkempina yhdessä Hasselbladin kanssa kehitetyn luonnollisen värikalibroinnin kanssa. OnePlus 10 Pro tallentaa valokuvia 25 prosenttia suuremmalla DCI-P3-värialueen peitolla ja pystyy käsittelemään 64 kertaa enemmän värejä kuin edeltäjänsä OnePlus 9 Pro. 10-bittisiä värejä tukevat kaikki OnePlus 10 Pron kolme takakameraa.
 • 2. sukupolven Hasselblad Pro Mode: OnePlus 10 Pro on varustettu 2. sukupolven Hasselblad Pro Mode -tilalla, jota kaikki kolme takakameraa tukevat ja jonka avulla kuvia voi tallentaa 12-bittisillä väreillä RAW-muodossa. Lisäksi OnePlus 10 Pron 2. sukupolven Hasselblad Pro Mode -tila tukee myös uutta vahvistettua RAW-muotoa nimeltä RAW+, joka tarjoaa kaikki RAW-formaattiin tallentamisen edut yhdistettynä älypuhelimen laskennallisen valokuvauksen parannuksiin. Tämä johtaa OnePlussan mukaan korkealaatuisimpiin kuviin, joissa on suurempi dynaaminen alue ja vähemmän kohinaa.
 • Movie Mode -elokuvatila: OnePlus 10 Pron uusi Movie Mode -elokuvatila mahdollistaa ISO-arvon, suljinnopeuden ja muiden asetusten säätämisen ennen videokuvausta sekä sen aikana. Movie Mode -tilassa voi myös kuvata LOG-formaatissa ilman esiasetettua kuvaprofiilia, mikä mahdollistaa laajemmat jälkieditointimahdollisuudet. OnePlussan mukaan LOG-muodossa kuvattu materiaali tarjoaa myös suuremman dynaamisen alueen ja enemmän yksityiskohtia varjoissa ja valoisissa kohdissa videolla.
OnePlussan kamerasovelluksen uuden Movie Mode -elokuvatilan käyttöliittymä.
OnePlussan kamerasovelluksen uuden Movie Mode -elokuvatilan käyttöliittymä.
OnePlus 10 Pro kahtena värivaihtoehtona.
OnePlus 10 Pro kahtena värivaihtoehtona.

OnePlus 10 Pron värivaihtoehdoista mustan nimi on Volcano Black ja vihreän Emerald Forest. Molemmissa materiaaliltaan tiettävästi lasia oleva takapinta on mattaviimeistelty.

Oikealta sivulta OnePlus 10 Prosta löytyy virtapainikkeen lisäksi edelleen OnePlussan tuttu kolmiasentoinen alert slider -hiljennyskytkin. Etupuolella on reunoiltaan kaareva näyttö ja reikä etukameralle näytön vasemmassa yläkulmassa. Pohjassa puolestaan sijaitsee USB-C-liitäntä kaiutin- ja mikrofoniaukkojen lisäksi.

Alta löytyvät OnePlussan vahvistamat, kuvista ilmi käyvät tai viranomaistiedoista vahvistuksensa saaneet OnePlus 10 Pron tekniset tiedot.

OnePlus 10 Pron tekniset ominaisuudet, jotka OnePlus, kuvat tai viranomaistiedot ovat jo vahvistaneet

 • 6,7 tuuman reunoilta kaareva LTPO AMOLED -näyttö 3216×1440 pikselin QHD+-tarkkuudella ja 120 hertsin mukautuvalla virkistystaajuudella, reikä etukameralle näytön vasemmassa yläkulmassa
 • Stereokaiuttimet
 • Kolme takakameraa
  • 48 megapikselin pääkamera optisella kuvanvakaimella
  • 50 megapikselin 150 asteen ultralaajakulmakamera
  • 8 megapikselin telekamera optisella kuvanvakaimella (tiettävästi 3,3x optinen zoom)
  • Renkaan muotoinen LED-kuvausvalo
  • Hasselblad-kumppanuus (2. sukupolven Hasselblad Camera for Mobile)
 • 32 megapikselin etukamera
 • Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri
 • LPDDR5-tyypin RAM-käyttömuisti ja UFS 3.1 -tyypin tallennusmuisti (muistivariantit tiettävästi 8+128 ja 12+256 gigatavua)
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiiliverkkoyhteys
 • Wi-Fi / Bluetooth 5.2 / NFC -yhteydet
 • 5 000 milliampeeritunnin akku 80 watin langallisella SuperVOOC-pikalatauksella ja 50 watin langattomalla AirVOOC-pikalatauksella, käänteinen langaton lataus
 • Mitat noin 163 x 73,9 x 8,55 millimetriä ja paino 200,5 grammaa
 • Android 12 -käyttöjärjestelmäversio osana OxygenOS 12 -ohjelmistoa
OnePlussan julkaisemat OnePlus 10 Pron tekniset tiedot.
OnePlussan julkaisemat OnePlus 10 Pron tekniset tiedot.

Ennakkoon OnePlus 10 Pron ominaisuuksista paljastuksia on kuultu OnePlus 10 Prosta mallinnoskuvatkin julkaisseelta vuotajalta Steve Hemmerstofferilta eli OnLeaksilta sekä toiselta vuotajalta Ishan Agarwalilta. Lisäksi OnePlus 10 Pron ilmestyminen jo TENAA-viranomaistietokantaan on viimeisimpänä vahvistanut lisää tietoja ominaisuuksista.

OnePlus 10 Pro sisältää edelleen noin 6,7 tuuman reunoilta kaarevan näytön QHD+-tarkkuudella sekä 120 hertsin virkistystaajuudella, kuten edeltäjänsäkin. Näyttö perustuu edelleen LTPO AMOLED -paneelille, nyt toisen sukupolven versiona, mahdollistaen virkistystaajuuden joustavan mukautumisen ja näin tehokkaan virrankulutuksen säästämisen.

Sisuksissa uutta on Qualcommin marras-joulukuun vaihteessa julkistama uusi huippuluokan Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa parhaimmillaan merkittävän suorituskykyparannuksen ja edustaa jälleen Android-puhelinten tehokärkeä. RAM-käyttömuistia (LPDDR5) järjestelmäpiirin rinnalta löytyisi yhä 8 tai 12 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia (UFS 3.1) 128 tai 256 gigatavua.

Mielenkiintoisesti OnePlus 10 Prossa on aiempaa kookkaampi 5 000 milliampeeritunnin akku verrattuna edeltävän OnePlus 9 Pron 4 500 milliampeerituntiin.

OnePlus 10 Pro on myös tuomassa akun 80 watin pikalatauksen, eli teho ja sitä myöten myös latausnopeus ovat kasvamassa toistaiseksi OnePlus-puhelimissa nähdystä 65 watista. Aiemmissa spekulaatioissa esillä oli jopa 125 watin lataus perustuen Oppo-ryhmän laajempiin suunnitelmiin, mutta OnePlus 10 Prossa teholukemat tulevat säilymään yhä maltillisempana. Lisäksi OnePlus 10 Pro tukee yhä OnePlus 9 Pron tavoin 50 watin langatonta pikalatausta yhdessä yhteensopivan latausalustan kanssa. Pikalatausratkaisut kantavat nyt OnePlus 10 Prossa emobrändi Oppon mukaisesti SuperVOOC- ja AirVOOC-brändäystä, joten OnePlussan tuttu Warp Charge -nimi on jäänyt historiaan. Tekninen perusta latausratkaisuissa on ollut jo entuudestaan sama.

OnePlus 10 Pron mitat ovat 163 x 73,9 x 8,55 millimetriä. Kestävyydeltään OnePlus 10 Pron pitäisi tarjota edelleen IP68-luokitus eli olla pöly- ja vesitiivis, mutta tätä OnePlus ei ole vahvistanut.

Jo aiemmin on virallisesti vahvistettu, että seuraavassa lippulaivasarjan OnePlus-puhelimessa, eli OnePlus 10 Prossa, tullaan näkemään globaaleilla markkinoilla OnePlussan OxygenOS:n ja emobrändi Oppon ColorOS:n yhdistävä uusi ohjelmisto, yksi ”yhtenäinen ja päivitetty globaali käyttöjärjestelmä”.

Teknisten tietojen listauksessaan OnePlus on ilmoittanut ohjelmistona olevan Android 12 -versioon perustuvan OxygenOS 12:n.

OnePlus 10 Pron kamerakohoumassa on näyttävästi esillä myös Hasselblad-logo.
OnePlus 10 Pron kamerakohoumassa on näyttävästi esillä myös Hasselblad-logo.
OnePlus 10 Pro vihreänä.
OnePlus 10 Pro vihreänä.
OnePlus 10 Pro mustana.
OnePlus 10 Pro mustana.