Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus julkisti yhteistyön kameravalmistaja Hasselbladin kanssa - OnePlus 9 -sarjan älypuhelimet esitellään 23. maaliskuuta

OnePlus panostaa kameroihin.

OnePlus on julkistanut aloittaneensa kolmivuotisen kumppanuuden ruotsalaisen, jo vuonna 1941 perustetun kamera- ja linssivalmistajan Hasselbladin kanssa. Tavoitteena on kehittää yhdessä huippuluokan kameroita älypuhelimiin tämän kevään OnePlus 9 -sarjasta alkaen.

Samalla OnePlus vahvisti OnePlus 9 -sarjan älypuhelinten julkistuksen tapahtuvan 23. maaliskuuta kello 16 Suomen aikaa alkavassa tilaisuudessa.

Sekä OnePlussan Hasselblad-yhteistyö että kuvia ja tietoja tulevista OnePlus 9 -puhelimista on jo ehtinyt paljastua aiemmin lukuisissa eri vuodoissa.

OnePlussalle kamerakehitykseen liittyvä yhteistyö on uusi avaus, jolla se pyrkii parantamaan kilpailukykyään kameroiden kuvanlaadussa, jota on yleisesti pidetty OnePlus-puhelinten suhteellisesti heikompana osa-alueena.

OnePlus kertoi tänään myös aikovansa investoida 150 miljoonaa dollaria eli yli 120 miljoonaa euroa tulevan kolmen vuoden aikana kameraominaisuuksien kehittämiseen tarjotakseen parhaan mahdollisen kamerakokemuksen älypuhelimissaan.

“OnePlus on aina painottanut premium-käyttökokemusta kaiken muun edelle. Vuodesta 2021 alkaen teemme keskitetyn panostuksen parantaaksemme älypuhelimen käyttäjillemme tarjoavaa kamerakokemusta, yhteistyössä todella legendaarisen kumppanin Hasselbladin kanssa”, kommentoi OnePlussan perustajajäsen ja toimitusjohtaja Pete Lau. “Olen luottavainen, että OnePlus 9 -sarja tulee olemaan merkittävä hyppäys eteenpäin kyvyssämme tarjota premium-tason lippulaivaluokan kamera.”

OnePlus 9 -sarjan uusi kamerajärjestelmä kulkee jo Hasselblad Camera for Mobile -brändillä.

OnePlussan mukaan OnePlus 9 -sarjassa tullaan käyttämään uutta kustomoitua Sony IMX789 -kamerakennoa, joka tulee olemaan suurin ja kehittynein pääkameran kenno toistaiseksi OnePlus-laitteissa. Kenno tukee suurempaa 12-bittistä väriskaalaa, jonka ansiosta se pystyy tallentamaan 64-kertaisen määrän värisävyjä aiempaan verrattuna, ja tarjoamaan näin laajemman dynamiikan ja rikkaamman värien tallennuksen.

Lisäksi kamerajärjestelmä tarjoaa parannetun HDR-videokuvauksen kuin myös sisältää tuen 8K 30 fps -tarkkuuden videokuvaukselle ja 4K 120 fps -hidastuskuvaukselle.

Kehittyneemmän pääkameran lisäksi OnePlus 9 -sarjassa tullaan ottamaan käyttöön uusi rakenteeltaan kehittyneempi niin sanottu vapaamuotoinen (freeform) linssi ultralaajakulmakamerassa, joka auttaa poistamaan laajan kuvakulman kameroille tyypillisiä vääristymiä kuvien reunoilla. Lisäksi OnePlus lupailee jo myös 140 asteen panoraamakuvakulman kameraa sekä nopeampaa tarkennusta etukameralle uudella T-linssiteknologialla.

OnePlussan ja Hasselbaldin yhteistyön kerrotaan suunnitelmien mukaan kehittyvän ja laajenevan tulevien kolmen vuoden aikana. Se käynnistyy nyt OnePlus 9 -sarjassa ohjelmistoparannuksista liittyen värien säätöön ja kennon kalibrointiin.

OnePlussan mukaan se ja Hasselblad ovat yhdessä kehittäneet kuukausien verifioinnin ja hienosäädön myötä uuden väriratkaisun, nimeltään Natural Color Calibration with Hasselblad, jonka tavoitteena on tuoda OnePlussan kameroiden kuviin tarkat ja luonnolliselta näyttävät värit.

Lisäksi OnePlus 9 -sarjassa kamerasovelluksen osana on Hasselblad Pro Mode, joka tuo OnePlussan mukaan Hasselbladin luokkansa johtavan kennokalibroinnin ensi kerran älypuhelimiin. Hasselblad Pro Mode tarjoaa manuaalisäädöille uudistetun käyttöliittymän, joka perustuu Hasselbladin kuvankäsittelyohjelmistoon. Tarjolla on myös mahdollisuus tallentaa kuvia 12-bittisillä väreillä RAW-muodossa myöhemmin käsiteltäväksi tuttujen ISO-, tarkennus-, valotus-, valkotasapaino- ja muiden asetusten ohella.

Omalta osaltaan OnePlus kertoi myös suuntaavansa tulevan kolmen vuoden aikana 150 miljoonaa dollaria tutkimus- ja tuotekehitystyöhön kameroiden ja kuvauskokemuksen kehittämiseksi. OnePlussan mukaan panostukset menevät muun muassa sen neljän merkittävän tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen kehittämiseen, mukaan lukien keskukset Yhdysvalloissa ja Japanissa Kiinan lisäksi.

“Tämä päivä on toistaiseksi merkittävin OnePlus-kameroille – ja mikä tärkeämpää, OnePlus-käyttäjille ympäri maailman. Pitkän tähtäimen sitoumuksellamme investointeihin kehittyneempään tutkimukseen ja tuotekehitykseen ja terävimmän kärjen kuvaamisteknologioihin, odotamme nousevamme johtajaksi mobiilikuvaamisessa”, kommentoi OnePlussan operatiivinen johtaja ja tutkimuksen ja tuotekehityksen johtaja Kinder Liu.

OnePlus 9 -sarja julkistetaan 23. maaliskuuta.
OnePlus 9 -sarja julkistetaan 23. maaliskuuta.