Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus julkaisi tulevasta Nord 2 5G -älypuhelimestaan ensimmäisen kunnollisen kuvan

OnePlus tulee julkistamaan uuden keskihintaluokan Nord 2 5G -älypuhelimensa lopulta kokonaisuudessaan torstaina 22. heinäkuuta.

Nyt runsaissa ennakkopaljastuksissa on edetty siihen asti, että OnePlus on julkaissut tulevasta puhelimestaan jo ensimmäisen kunnollisen kuvan.

Kuvassa OnePlus Nord 2 5G:n nähdään takaapäin turkoosinsinisessä värivaihtoehdossaan. Edeltävien mallinnoskuvapaljastusten tavoin uusi kuva vahvistaa, että Nord 2 5G:n takakamera-alue on muotoiltu kevään 2021 OnePlus 9 -sarjan huippupuhelimia muistuttavalla tavalla.

Vuotaja Yogesh Brar yhdessä 91mobiles-sivuston kanssa paljasti aiemmin, että OnePlus Nord 2 5G:n takaa lasipintaiset värivaihtoehdot tulevat olemaan nimiltään Blue Haze ja Grey Sierra. Sekä näyttö- että takalasina on Corning Gorilla Glass 5. Näiden lisäksi markkinoille pitäisi olla tulossa vielä erikoisversio Green Woods vihreällä nahkatakapinnalla.

OnePlus Nord 2 5G:n etupuoli on paljastunut jo vuotaja Ishan Agarwalin aiemmin yhdessä 91mobiles-sivuston kanssa julkaisemassa, alta löytyvässä kuvassa.

OnePlus Nord 2 5G:ssä on 6,43 tuuman näyttö ja etukamera vasemmassa yläkulmassa. Kuva: Ishan Agarwal / 91mobiles.
OnePlus Nord 2 5G:ssä on 6,43 tuuman näyttö ja etukamera vasemmassa yläkulmassa. Kuva: Ishan Agarwal / 91mobiles.

Aiemmin OnePlus itse on jo vahvistanut myös Nord 2 5G:n järjestelmäpiirin, näytön ja pääkameran tiedot.

OnePlussan vahvistamalla tavalla Nord 2 5G sisältää 6,43 tuuman, 90 hertsin virkistystaajuuden ja HDR10+-laajasävyskaalaa tukevan Fluid AMOLED -näytön. Edeltäjästään Nordista poiketen OnePlus Nord 2:ssa on vain yksi etukamera. Se sijaitsee näytön vasemman yläkulman reiässä.

OnePlus Nord 2 5G sisältää vahvistetusti 6,43 tuuman ja 90 hertsin Fluid AMOLED -näytön.
OnePlus Nord 2 5G sisältää vahvistetusti 6,43 tuuman ja 90 hertsin Fluid AMOLED -näytön.

Näytössä OnePlus Nord 2 5G:ssä on OnePlussan mukaan AI Color Boost -tekniikka, joka hyödyntää tekoälyn kontekstitietoisuusominaisuuksia, muuntaen tavallisen dynaamisen alueen automaattisesti suureksi dynaamiseksi alueeksi. AI Resolution Boost puolestaan parantaa videoiden resoluutiota HD-tasolle suosituissa sosiaalisen median sovelluksissa. Smart Ambient Display – teknologia hyödyntää tekoälyä dynaamisesti ohjaamaan näytön kirkkautta sekä käyttäjän ympäristön, että näytöllä näkyvän sisällön perusteella.

Takaa OnePlus Nord 2 5G:stä löytyy sama 50 megapikselin Sony IMX766 -kamerakenno kuin sen kevään 2021 OnePlus 9 -sarjan huippupuhelimista. OnePlus 9:ssä ja OnePlus 9 Prossa IMX766-kenno on käytössä niiden ultralaajakulmakamerassa, kun se OnePlus Nord 2 5G:ssä toimii pääkamerana. 1/1,56 tuuman kokoinen Sony IMX766 -kenno tarjoaa 1,0 mikronin pikselikoon ja on 56 prosenttia suurempi kuin alkuperäisen Nordin 48 megapikselin Sony IMX586 -kenno.

OnePlus Nord 2 5G:ssä on 50 megapikselin kamera.
OnePlus Nord 2 5G:ssä on 50 megapikselin kamera.

Yhteensä OnePlus Nord 2 5G:ssä on kolme takakameraa.

OnePlus Nord 2 5G:n sisältää MediaTek Dimensity 1200-AI -järjestelmäpiirin, jonka OnePlus on kustomoinut yhteistyössä MediaTekin kanssa erityisesti tekoälyominaisuuksien osalta. Kyse on ensimmäisestä kerrasta, kun OnePlus-älypuhelimessa on muu kuin Qualcommin järjestelmäpiiri.

Dimensity 1200-AI:n tekoälyominaisuudet ovat läsnä myös kamerassa. Kameran AI Photo Enhancement -ominaisuus tunnistaa jopa 22 erilaista valokuvaustilannetta, ja optimoi myös värisävyt ja kontrastin parhaan laadun takaamiseksi yöllä ja muissa heikosti valaistuissa tilanteissa. AI Video Enhancement -ominaisuus puolestaan mahdollistaa reaaliaikaiset HDR-tehosteet kuvaamisen aikana. Dimensity 1200-AI -järjestelmäpiiri hyödyntää kamerakennon DOL-HDR-teknologiaa kuvanlaadun parantamiseksi, hienosäätäen tehosteita ja väritarkkuutta live-videolla. Tämä johtaa OnePlussan mukaan selkeämpiin varjojen yksityiskohtiin, korostuksen säilymiseen ja suurempaan dynaamiseen alueeseen.

Tämä OnePlus Nord 2:sta on jo paljastunut vuodoissa ja huhuissa

Tarkat tiedot kattavammin OnePlus Nord 2:n ominaisuuksista ovat paljastuneet aiemmissa vuodoissa.

Myös OnePlus Nord 2:n designin mallinnoskuvissa ensimmäisenä paljastanut vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks paljasti aiemmin jo myös, että OnePlus Nord 2:ssa on 6,43 tuuman AMOLED-näyttö Full HD+ -tarkkuudella ja 90 hertsin virkistystaajuudella, sormenjälkilukija näytön alla, kolme takakameraa sisältäen 50 megapikselin Sony IMX766 -kennollisen pääkameran lisäksi 8 megapikselin ultralaajakulmakameran ja kolmannen 2 megapikselin kameran, 32 megapikselin etukamera, MediaTek Dimensity 1200 -järjestelmäpiiri, 8+128 ja 12+256 gigatavun muistivariantit, 5G-tuki ja 4 500 milliampeeritunnin akku, joka tukee 65 watin pikalatausta.

OnePlus Nord 2:n mitoiksi on mainittu 160 x 73,8 x 8,1 millimetriä.

OnePlussan aiemmin julkaisema kuva OnePlus Nord 2 5G:n kulmasta.
OnePlussan aiemmin julkaisema kuva OnePlus Nord 2 5G:n kulmasta.

Tammikuussa julkistettu 6 nanometrin tuotantoprosessilla valmistettava MediaTek Dimensity 1200 -järjestelmäpiiri on varustettu neljällä tehokkaalla ARM Cortex-A78 -suoritinytimellä sekä neljällä virtapihimmällä ARM Cortex-A55 -ytimellä. Yksi A78-ytimistä on kellotettu muita korkeammalle 3,0 gigahertsiin muiden kellotaajuuden ollessa 2,6 gigahertsiä. Cortex-A55-ytimet yltävät 2,0 gigahertsin kellotaajuuteen. Grafiikkasuorittimena on ARM Mali-G77 MP9. Lisäksi mukana on kuusiytiminen APU 3.0 -laskentayksikkö, joka vastaa tekoäly- ja koneoppimistehtävistä, sekä integroitu 5G-modeemi.

Suorituskyvyllisesti Dimensity 1200-AI -järjestelmäpiirin pitäisi tarjota hyvä askel eteenpäin alkuperäisen OnePlus Nordin Qualcomm Snapdragon 765G:stä.

Aiempi kesäkuussa julkistettu OnePlus Nord CE 5G, eli Core Edition, oli alkuperäisestä Nordista toisaalta hieman karsittu (yksi takakamera vähemmän, ei toista etukameraa, muovia lasin sijaan takapinnassa) ja toisaalta hieman parannettu (suurempi akku, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä) uusi lisäys mallistoon eri järjestelmäpiirillä (Nordissa Snapdragon 765G, Nord CE 5G:ssä Snapdragon 750G).

Ominaisuuksiensa perusteella OnePlus Nord 2 muistuttaa joiltakin osin OnePlus Nord CE 5G:tä – esimerkiksi näytön speksit ja akun kapasiteetti ovat identtiset. Nord 2:ssa on kuitenkin esimerkiksi suorituskykyisempi järjestelmäpiiri ja parempi kamerakattaus.

Eri järjestelmäpiirin lisäksi OnePlus Nord 2:ssa muita parannuksia OnePlus Nordista voidaan odottaa pääkameran kuvanlaadussa sekä akun koossa ja pikalatauksessa. Alkuperäisessä OnePlus Nordissa pikalataustuki rajoittuu 30 wattiin.

OnePlus Nord 2:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.
OnePlus Nord 2:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.