OnePlus järjestää 4. joulukuuta Kiinassa 10-vuotisjuhlatapahtuman - tulossa uuden OnePlus 12 -huippupuhelimen julkistus

OnePlus 12:n Kiinan-julkistuksen ajankohta selvisi.

OnePlussan on odotettu julkistavan seuraavan huippupuhelimensa OnePlus 12:n Kiinassa jo marraskuun aikana, mutta julkistus näyttääkin tapahtuvan vasta 4. joulukuuta.

4. joulukuuta OnePlus on järjestämässä 10-vuotisjuhlatapahtuman, jonka kutsukuvassa OnePlussan perustajajäsen Pete Lau on aseteltu kellon päälle ikään kuin toiseksi viisariksi osoittamaan kohti kahtatoista toisen viisarin osoittaessa kymmentä kohti. Tämä vihjaa OnePlussan 10-vuotisjuhlassa nähtävän odotetun OnePlus 12:n julkistuksen, minkä OnePlus on myös erikseen vahvistanut

On December 4th, we have a Fireside chat on the 10th anniversary, and we all gather together to witness OnePlus 12, a Masterpiece of ten years of transcendence.

”4. joulukuuta meillä on fireside-keskustelu 10-vuotisjuhlapäivänä, ja kokoonnumme yhteen todistamaan OnePlus 12:n esittelyä, joka on kymmenen vuoden ylivoimaisuuden mestariteos”, kertoo Pete Lau.

OnePlussan tarina alkoi vuonna 2013, ja ensimmäisen tuotteensa OnePlus One -älypuhelimen se toi markkinoille vuonna 2014.

OnePlus on jo useamman viikon ajan tehnyt vaiheittaisia ennakkopaljastuksia tulevasta uutuudestaan.

Kiinassa aluksi tapahtuvan julkistuksen jälkeen OnePlus 12:n lanseerausta kansainvälisillekin markkinoille odotetaan lähikuukausien aikana, viimeistään vuoden 2024 alussa.

OnePlus on jo vahvistanut OnePlus 12:n pääkamerassa käytettävän Sonyn uutta Lytia-brändin kamerakennoa, jossa on pinottu rakenne. Pinotussa kennossa fotodiodit ja transistorit on sijoitettu erillisiin kerroksiinsa, minkä pitäisi maksimoida valon määrä minimoiden samalla kohinan taso. Myös taittuvanäyttöisessä Openissa on jo käytössä 1/1,43″-koon Lytia LYT-T808-kenno 48 megapikselin tarkkuudella, mutta OnePlus 12 on saamassa siitä erillisen Lytia LYT-808-version.

OnePlus on myös vahvistanut OnePlus 12:n saavan 64 megapikselin periskooppirakenteisen telekameran. OnePlussan lokakuussa julkistamassa taittuvanäyttöisessä Open-älypuhelimessa oli jo vastaava kamera 3x optisella zoomilla, ja OnePlus 12 tulee saamaan sen kanssa saman 1/2″-koon OmniVisionin OV64B-kennon.

Lytia-pääkameran ja 64 megapikselin periskooppikameran lisäksi OnePlus 12:n on huhuttu sisältävän 48 megapikselin ultralaajakulmakameran 1/2″-koon kennolla.

OnePlus on myös jo vahvistanut tietoja OnePlus 12:n näytöstä, jonka osalta paneelin toimittaa BOE, kun viime aikoina edeltävissä huippupuhelimissaan OnePlus on luottanut Samsungin paneeleihin.

OnePlus 12:n reunoilta kaarevan näytön on kerrottu saaneen näyttötestaaja DisplayMatelta arvosanaksi A+ 18 ennätystuloksella. OnePlus 12:ssa käyttöön on tulossa BOE:n uusi X1 OLED -paneeli, joka tukee virkistystaajuuden joustavan mukautumisen mahdollistavaa LTPO-teknologiaa. Erityisesti uusi näyttö erottuu kirkkaudellaan, joka yltää entistä korkeammalle, ”selvästi yli 2 600 nitiin”.

OnePlus 12 sisältää BOE:n valmistaman näytön.
OnePlus 12 sisältää BOE:n valmistaman näytön.

Näytön toimintaa on ohjaamassa OnePlussan emon Oppon kehittämä Display P1 -piiri, jonka kerrotaan myös vähentävän virrankulutusta jopa 13 prosentilla.

Aiemmissa raporteissa näytön kooksi, tarkkuudeksi ja virkistystaajuudeksi on mainittu 6,82 tuumaa, 3168×1440 pikseliä ja 120 hertsiä.

Etupuolella huomionarvoinen muutos OnePlus 12:ssa on myös etukamerareiän siirtyminen näytön yläreunan keskellä, kun se vielä OnePlus 11:ssä oli vasemmassa yläkulmassa. Kuvat ovat myös jo paljastaneet OnePlussan tutun Alert Slider -kytkimen sijaitsevan aiemmasta poiketen puhelimen vasemmalla sivulla. Oikealta sivulta pitäisi löytyä virtapainikkeen lisäksi äänenvoimakkuuspainikkeen.

OnePlus 12 tulee perustumaan jo vahvistetusti ja täysin yllätyksettömästi Qualcommin uudelle Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirille. Muutenkin kuin järjestelmäpiirin, näytön ja kameroiden osalta teknisesti siinä tullaan näkemään muutamia edistysaskeleita edeltäjästään OnePlus 11:stä, jonka OnePlus toi Suomessa myyntiin helmikuussa 2023.

Muun muassa vuotaja nimimerkillä Digital chat station on paljastanut paljon muitakin teknisiä yksityiskohtia jo OnePlus 12:sta.

Kameroiden osalta OnePlus 12 on tiettävästi jatkamassa edeltävistä OnePlus-huippupuhelimista tuttua Hasselblad-kumppanuutta.

RAM-käyttömuistia OnePlus 12 on ainakin Kiinassa huippuversiossaan saamassa jopa 24 gigatavua ja tallennusmuistia 1 teratavun.

Akun kapasiteetiksi odotetaan 5 400 milliampeerituntia (8 prosenttia enemmän kuin OnePlus 11:ssä), ja 100 watin pikalatauksen ohella sen pitäisi jälleen tukea myös 50 watin langatonta latausta. OnePlus 11:stä tuki langattomalle lataukselle puuttui.

OnePlus 12:n 100 watin pikalataus on saanut vahvistuksen 3C-viranomaistietokannasta.

USB-C-liitännän osalta OnePlus 12 on sisältämässä tarkemmin määrittelemättömän USB 3.2 -tuen. Se tarkoittaa jälleen 5 tai 10 Gbit/s -tiedonsiirtonopeutta, kun OnePlus 11:ssä oli edeltäjistään poiketen USB 2.0 -portti vain 480 Mbit/s -nopeudella. Uutena ominaisuutena verrattuna OnePlus 11:een on myös infrapunalähetin, jonka OnePlus sisällytti jo myös taittuvanäyttöiseen Openiin.