Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet esitellään globaalisti 7. helmikuuta - tukevat Googlen Android 13:ssa julkaisemia tilaääniominaisuuksia

OnePlussan uudet kuulokkeet tukevat tilaääntä kattavasti Android 13:n kanssa.

OnePlus on esittelemässä 7. helmikuuta Intiassa järjestettävässä globaalissa OnePlus Cloud 11 -lanseeraustilaisuudessa kansainvälisille markkinoille uutuutensa, OnePlus 11 -huippupuhelimen sekä malliston huipulle nousevat OnePlus Buds 2 Pro -kuulokkeet, jotka se Kiinassa julkisti jo 4. tammikuuta.

OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet ovat seuraajat heinäkuussa 2021 julkistetuille OnePlus Buds Pro -kuulokkeille.

Nyt ennen kuulokkeiden laajempaa kansainvälistä lanseerausta OnePlus on kertonut kuulokkeiden osalta yhteistyöstään Googlen kanssa.

OnePlussan mukaan OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet ovat yhdet ensimmäisistä täyslangattomista nappikuulokkeista, jotka hyödyntävät Googlen Android 13:ssa julkaisemia uusia kehittyneitä tilaääniominaisuuksia. Tilaääni luo moniulotteisen äänentoistokokemuksen pienissä kuulokkeissa.

OnePlus on yhteistyössä Googlen kanssa optimoinut Buds Pro 2 -kuulokkeiden tilaäänen simuloimaan elokuvateatterimaista moniulotteista äänikokemusta. OnePlussan tilaäänen renderöintialgoritmia ja IMU-sensoria (Inertial Measurement Unit) käyttämällä OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet vievät OnePlussan mukaan tilaäänen uudelle tasolle lisäämällä vakautta ja yhteensopivuutta, mahdollistaen tilaääniteknologian käytön eri sovelluksissa.

OnePlus kertoo myös kehittäneensä räätälöidyn stereo-miksausalgoritmin, joka luo tilaäänen kaltaisen moniulotteisen äänen mahdolliseksi useissa suosituissa ääni- ja videosovelluksissa.

Lisäksi OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet yhdistyvät Androidin Fast Pair -ominaisuuden avulla lähellä oleviin Android-laitteisiin nopeasti vain yhdellä napautuksella. Myöhemmin ohjelmistopäivityksellä saataville kuulokkeissa tulevan Androidin Audio Switch -ominaisuuden avulla kuulokkeet voi yhdistää kahteen Android-laitteeseen samanaikaisesti ja vaihtaa äänenlähdettä saumattomasti niiden välillä ilman Bluetooth-asetusten erillistä säätämistä.

”Lisäsimme tilaäänitoiminnon Android 13:een, jotta kumppanimme voivat hyödyntää sitä omissa laitteissaan”, kommentoi Erik Kay, Androidin suunnittelujohtaja Googlella. ”OnePlussan integroidessa tämän uuden ominaisuuden sekä Fast Pair- että Audio Switch- tuen, odotamme innolla Buds 2 Pro -kuulokkeiden lisäämistä Android-ekosysteemin laitteisiin, jotka kaikki toimivat paremmin yhdessä.”

OnePlus tekee uusissa kuulokkeissaan yhteistyötä myös tanskalaisen kaiuttimistaan tunnetun Dynaudion kanssa. Se on ollut mukana kuulokkeiden äänentoiston kehittämisessä.

OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet ovat varustettu 11 ja 6 millimetrin MelodyBoost Dual Driver -kaksitie-koaksiaalikaiutinjärjestelmällä, kun alkuperäisissä OnePlus Buds Pro -kuulokkeissa on vain yksittäinen 11 millimetrin kaiutinelementti.

OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeen rakenne.
OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeen rakenne.

OnePlussan mukaan kuulokkeiden äänentoistojärjestelmä tuottaa terävät lauluäänet ja syvän basson. OnePlus Buds Pro 2:ssa rinnalle lisätty 6 millimetrin diskanttikaiutin toistaa korkeita ääniä. Samalla 11 millimetrin dynaaminen woofer-kaiutin keskittyy käsittelemään matalia taajuuksia syvemmän, täyteläisemmän, teksturoidumman ja dynaamisemman bassoäänen tuottamiseksi. Taajuusvaste yltää nyt 10 hertsistä 40 kilohertsiin asti (alkuperäisessä OnePlus Buds Prossa 20 Hz – 20 kHz).

11 millimetrin matalia ääniä toistavan kaiuttimen kupu on varustettu kristallipolymeerikalvolla, ja muotoilun kerrotaan parantavan matalien ja keskitaajuuksien sekä korkeiden taajuuksien välistä yhteyttä. Kaiuttimeen on lisätty silikonireuna, joka parantaa matalien taajuuksien joustavuutta ja tekstuuria.

OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeissa on alan johtavaksi markkinoitu aktiivinen Smart Adaptive Noise Cancellation -melunvaimennus, joka hiljentää ulkopuolisia ääniä jopa 48 desibeliin asti ja reagoi 33 prosenttia korkeammalla 4 000 hertsin taajuudella entistä nopeammin ääniympäristön muutoksiin. Melunvaimennus mukautuu ympäristön meluisuuden mukaisesti kolmella eri tasolla ja myös henkilökohtaisesti kuulokkeiden käyttäjän korvakäytävän analyysin perusteella. Kuulokkeissa on kolme mikrofonia.

Osa huippuluokan äänentoistoa on lisäksi päivityksellä tuleva tuki LHDC 5.0 -äänikoodekille, joka mahdollistaa korkean resoluution jopa 1 Mbit/s -bittivirran äänensiirron kuulokkeisiin.

OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet tukevat Bluetooth 5.3 -yhteyttä, Bluetooth LE Audiota LC3-koodekin kera ja Dual Connection -ominaisuutta, joka mahdollistaa kuulokkeiden liittämisen kahteen eri laitteeseen samanaikaisesti mahdollistaen saumattoman yhteyden vaihtumisen näiden välillä. Äänentoiston ja puhelujen hallinta onnistuu painallusvoiman tunnistavilla puristustoiminnoilla.

Pelaamisen yhteydessä OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeiden viive on vain 54 millisekuntia, joka on alan johtavaa tasoa.

Aktiivisen melunvaimennuksen kanssa OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeiden akunkesto musiikin kuuntelussa 50 prosentin äänenvoimakkuudella yltää 6 tuntiin (AAC) tai 5,5 tuntiin (LHDC) koodekista riippuen. Ilman melunvaimennusta akunkesto on jopa 9 tuntia. Yhdessä latauskotelon kanssa akunkesto yltää vastaavasti melunvaimennuksella 25 tuntiin (AAC) tai 21 tuntiin (LHDC) ja ilman melunvaimennusta jopa 39 tuntiin.

10 minuutin pikalataus tuo kuulokkeisiin kuunteluaikaa jopa 3 tuntia (50 % äänenvoimakkuus, AAC-koodekki ja aktiivinen meluvanimennus) ja yhdessä latauskotelon kanssa jopa 7 tuntia.

Puheaika yltää jopa 5 tuntiin aktiivisen melunvaimennuksen kanssa.

Värivaihtoehtoja OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeista ovat musta ja vihreä, ja kuulokkeissa on yhä kaksisävyinen kiilto- ja mattaviimeistely. Painoa yksittäisellä kuulokkeella on 4,9 grammaa.

Latauskotelon voi ladata langallisen latauksen ohella myös langattomasti. Painoa latauskotelolla on 47,3 grammaa. Kestävyydeltään kuulokkeet ovat IP55-luokiteltu, eli ne kestävät vesiroiskeita, samoin kuin IPX4-luokiteltu latauskotelo.

OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet kestävät vesiroiskeita.
OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet kestävät vesiroiskeita.