OnePlus 7 Pro 5G tuli vihdoin myyntiin Suomessa – Elisa aloitti toimitukset

OnePlus 7 Pro 5G:n toimitukset ovat nyt alkaneet. Puhelinta Suomessa myy Elisa. Ennakkomyynti alkoi jo 6. kesäkuuta.

OnePlus 7 Pro 5G on saatavilla Nebula Blue -värissä, 8 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 256 gigatavun tallennusmuistilla hintaan 899 euroa, eli uutuus maksaa 150 euroa enemmän kuin OnePlus 7 Pro samoilla muistimäärillä.

OnePlus 7 Pro 5G:tä ennen Elisa ehti aloittamaan 5G-puhelimista jo ZTE Axon 10 Pro 5G:n sekä Huawei Mate 20 X 5G:n toimitukset.

OnePlussan 5G-puhelimen piti tulla myyntiin alun perin toisen vuosineljänneksen aikana eli kesäkuun loppuun mennessä. OnePlussan yhdessä Elisan kanssa suorittamat lisätestit puhelimen ja verkon toiminnan parantamiseksi ja varmistamiseksi johtivat kuitenkin aikataulun venähtämiseen. Tiettävästi alun perin tarkoituksena oli tuoda puhelin saataville jo toukokuussa.

OnePlus 7 Pro 5G.
OnePlus 7 Pro 5G.

OnePlussan 5G-puhelinmalli pohjautuu OnePlus 7 Prohon ja on ulkoisesti täysin sitä vastaava mutta suuniteltu sisäisesti osittain uudelleen. OnePlus 7 Pro 5G:ssä on kymmenen antennia, kun niitä OnePlus 7 Prossa on kuusi kappaletta. Lisäksi kasvaneen lämmöntuotannon vastapainoksi puhelimen sisällä jäähdytysjärjestelmännpinta-ala on kaksinkertaistettu. Tilaa puhelimen sisältä syöneet muutokset ovat vaatineet esimerkiksi NFC-lähiyhteyden antennin suunnittelun uudelleen puolet pienemmäksi.

5G-verkon tuen lisäksi OnePlus 7 Pro 5G tukee 4G LTE -verkkoja kategoriassa 20, eli jopa 2 gigabitin latausnopeudella verrattuna 1,2 gigabitin enimmäisnopeuteen OnePlus 7 Prossa. Lisäksi erona perus-Prosta OnePlus 7 Pro 5G:ssä on vain yksi SIM-korttipaikka. Ilmoitetut mitat ja paino ovat samat sekä OnePlus 7 Prolle että 5G-versiolle.

OnePlus 7 Pro 5G:ssä on perus-Pron tavoin 6,67 tuuman Fluid AMOLED -näyttö 90 hertsin virkistystaajuudella, Qualcomm Sanpdragon 855 -järjestelmäpiiri, nopea UFS 3.0 -tallennusmuisti, stereokaiuttimet, takana kolme kameraa ja yläreunasta esiin nouseva etukamera sekä 4 000 milliampeeritunnin tehokkaalla Warp Charge 30 -pikalatauksella.

Elisan lisäksi OnePlus 7 Pro 5G:n on tuonut myyntiin vain EE-operaattori Isossa-Britanniassa.