Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus 3:n ja 3T:n kosketusnäytön viive valmistajan tiedossa – Nougat-päivitys nyt tärkeämpi

OnePlus 3- ja 3T-puhelimien omistajat ovat valitelleet kosketusnäytön huomattavan pitkää viivettä, kertoo XDA-Developers. Viiveongelma on OnePlussalla tiedossa, mutta ongelmaan paneudutaan isommin vasta sen jälkeen, kun Android Nougat -päivitys on saatu valmiiksi, kertoo OnePlussan perustajajäsen Carl Pei Twitterissä.

Viiveellä tarkoitetaan tässä yhteydessä sitä aikaa, joka kosketusnäytöllä kuluu käyttäjän kosketuksesta siihen, että kosketusnäyttö reagoi kosketukseen. Normaalisti huippuluokan älypuhelimella tuo viive on noin 50 millisekuntia, mutta OnePlus 3:lla on viiveeksi mitattu lähes tuplat, 93 millisekuntia.

Käytännössä liian pitkä viive voi ilmetä pienissä eleissä, kuten näppäimistöä nopeasti näpytellessä tai pieniä, muutaman millimetrin nopeita rullausliikkeitä tehdessä.

Kosketusnäytön herkkyys ei onneksi ole tässä tapauksessa riippuvainen komponenteista, vaan asiaan voidaan vaikuttaa ohjelmistopäivityksellä. Kosketusnäytön sopivan herkkyyden hakeminen on tasapainoilua käytettävyyden kanssa, sillä liian herkkä näyttö saattaa tulkita näpäytyksen rullaamiseksi, mutta jos herkkyyttä vähennetään liiaksi, näyttö tulkitsee lyhyen rullauksen näpäytykseksi.

Carl Pein mukaan käyttäjien palaute on kuultu ja asiaan on tarkoitus paneutua pian, mutta tällä hetkellä tärkeintä on saada Android 7.0 Nougat -päivitys valmiiksi. Nougat on tarkoitus julkaista OnePlus 3:lle ja OnePlus 3T:lle vielä tämän vuoden aikana, eli joulukuussa.