Uusi verkkokauppa Teknavi.com

One ei olekaan kuollut – HTC esitteli One S9:n

HTC on esittellyt uuden ylempään keskiluokkaan asettuvan Android-puhelimen. Uutuus kantaa nimeä One S9 ja se jatkaa muiden One-sarjan laitteiden jalanjäljissä. Uutuuden mallinimi on sikäli mielenkiintoinen, että pari viikkoa sitten esitelty lippulaivamalli, viimevuotisen huippumalli One M9:n seuraaja, on mallinimeltään vain 10. Nyt esitelty malli kuitenkin osoittaa, ettei One-nimestä tai kirjaimista mallinimessä ole ainakaan vielä tyystin luovuttu.

One S9 muistuttaa ulkoisesti hyvin pitkälti One M9 -mallia ja käyttää myös vastaavaa viisituumaista, Full HD -tarkkuuden Super LCD -näyttöä kuin One M9. Järjestelmäpiirinä One S9:ssä on MediaTekin Helio X10, jonka kyljessä on kaksi gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa on 16 gigatavua ja tuki muistikorteille löytyy.

Takakameran varustukseen kuuluvat 13 megapikselin kenno, f/2,0 aukkokoon omaava optiikka sekä optinen kuvanvakain. Etupuolelta löytyy UltraPixel-brändiä kantava kamera, jonka tarkkuus on neljä megapikseliä.

Käyttöjärjestelmänä One S9:ssä on HTC Sense -käyttöliittymällä höystetty Android Marshmallow ja akun kapasiteetti laitteessa on 2840 milliampeerituntia. Sormenjälkitunnistinta One S9:ssä ei ole, mutta eteen suunnatut stereokaiuttimet siinä on.

HTC One S9 on esitelty jo ainakin Saksassa, jossa sen hinta on 499 euroa. Tarkempaa tietoa laitteen saapumisesta Suomeen ei vielä ole.