Omistatko Playstation 4:n ja HDR-television? Lataa tämä päivitys

Sony kertoi äskettäin Playstation 4 -pelikonsolin uudesta versiosta PS4 Prosta, joka tulee myyntiin marraskuussa.

Tiistaina Sony julkaisi päivityksen, josta on hyötyä nykyisen PS4:n omistajalle. Päivitys tuo konsolille tuen HDR-kuvalle (High Dynamic Range) sekä tuen tulevalle PS4 Pro -laitteelle.

HDR:n etuna on aikaisempaa kirkkaampi kuva. Kontrasti paranee, jolloin kuvassa musta näkyy mustempana ja valkoinen valkoisempana kuin tavallisessa teräväpiirtokuvassa. HDR:llä tavoitellaan kotiteatterimaista katselukokemusta myös kotioloissa. HDR ei lisää kuvaan ylimääräisiä pikseleitä, mutta parantaa yksittäisten pikselien laatua.

Tällä hetkellä HDR-sisältöä on tarjolla jonkin verran Netflix-suoratoistopalvelussa. Jatkossa Sony tuo saataville 4K HDR -teknologiaa tukevia pelejä.

HDR-sisällön katsominen edellyttää yhteensopivaa tv-näyttöä. Jos sellainen on käytössä, HDR-ominaisuuden saa jatkossa käyttöönsä PS4:n videoulostulon asetusvalikosta.

Sonyn päivitys tuo mukanaan myös uudistetun käyttöliittymän ulkoasun, jossa kansioiden paikkoja on järjestetty uudelleen.

Päivityksen muita uudistuksia ovat tuki Youtuben livelähetyksille ja mahdollisuus varmuuskopioida sisältönsä langallisessa kotiverkossa. Aikaisemmin tallennus on pitänyt tehdä ensin pilvipalveluun.

Päivityksen jälkeen käyttäjä voi ohjata Spotify-suoratoistopalvelua erillisestä musiikkivalikosta ilman PS4-sovelluksen avaamista.