Oluttuoppiin tai vessanpönttöön? Nyt selvisi onko roisketiivis iPhone 7 baarinkestävä

iPhone 7 on valmistajansa mukaan ”roisketiivis”, tarkemmin sanottuna IP67-luokiteltu, eli sen ei pitäisi esimerkiksi vesisadetta kavahtaa. Monille tuttu ilmiö saattaa olla älypuhelimen toiminnan loppuminen kostean baarireissun aikana, syynä mahdollisesti päälle kaatunut juoma tai puhelimen lipsahtaminen vessanpönttöön. Tiivisteidensä ansiosta iPhone 7 saattaisi moisista koitoksista selvitä vahingoittumatta. Oluiden ystävinä tunnetut saarivaltioiden asukkaat ovat onneksi jo hieman selvittäneet asiaa.

Irlantilainen Independent otti selvää, mitä tapahtuu jos iPhone 7 putoaa Guinness-oluttuoppiin. PIkainen pulahdus makoisan mallasjuoman seassa ei näyttänyt aiheuttavan vikoja.

Jos olutta tulee nautittua enemmänkin, saattaa eteen tulla muitakin vaaratekijöitä kuin oluttuopit. Käymälät ovat puhelimille vaarallisia ympäristöjä, joten brittiläinen The Sun päätti käyttää iPhone 7:n vessanpöntössä. Lyhyt visiitti matalaan veteen ei ollut puhelimelle ongelma, ja laitteen kamera jopa tallensi uintireissun. Seuraavaksiedessä oli kuitenkin ikävämpi osuus. Eihän puhelinta kiva ole korvalle nostaa, kun laite on juuri käynyt pöntössä.

iPhone 7 todella on valmistajansa mukaan roisketiivis, mutta uintireissuille sitä ei ole tarkoitettu, ja kuten käytännössä kaikkien muidenkin älypuhelimien kohdalla, myöskään iPhone 7:n kohdalla takuu ei korvaa mahdollisia kosteusvaurioita.