Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Odotettu Nothing phone (1) -älypuhelin julkistetaan 12. heinäkuuta

Nothing phone (1) on kerännyt jo ennakkoon suurta mielenkiintoa.

OnePlussan perustajajäsenenä tunnetuksi tulleen ja sen sittemmin jättäneen Carl Pein vuonna 2020 perustama Nothing-yritys vahvisti maaliskuussa suunnitelmansa tuoda myöhemmin vuonna 2022 markkinoille ensimmäisen tuotteensa, täyslangattomien ear (1) -nappikuulokkeiden, jatkoksi ensimmäinen Nothing-älypuhelin Nothing phone (1).

Nyt Nothing on vahvistanut Nothing phone (1):n julkistuksen tapahtuvan tiistaina 12. heinäkuuta kello 18 Suomen aikaa. Julkistustilaisuus on tarjolla verkkolähetyksenä.

Pein taustan vuoksi uuteen älypuhelimeen kohdistuu poikkeuksellisen suurta mielenkiintoa. Jo OnePlus-aikoinaan Pei tunnettiin myös taitavana markkinoijana, ja myös Nothing-puhelimen ympärille hän on onnistunut luomaan runsaasti hypeä vaiheittain etenevillä paljastuksilla. Jos sama jatkuu yhä, voidaan ennen puhelimen 12. heinäkuuta tapahtuvaa täyttä julkistusta nähdä vielä useita osapaljastuksia.

Aiemmin Nothing on jo vahvistanut puhelimessa olevan kierrätetystä alumiinista valmistettu runko, läpinäkyvä takapinta, langaton lataus sekä Qualcomm Snapdragon -järjestelmäpiiri eikä etupuolella ”leukaa” eli muita reunuksia suurempaa reunusta näytön alareunassa.

Nothing phone (1) -älypuhelin tulee kesällä 2022.
Nothing phone (1) -älypuhelin tulee kesällä 2022.

Myös Nothing-puhelimen designista on saatettu nähdä jo vilaus Nothingin julkaisemalla videolla.

Alta löytyvä /Leaks-palvelussa jaettu kuvankaappaus on alkuperäiseltä videolta myöhemmin poistetusta kohtauksesta. Kuvassa tietokoneen näytöllä näkyy mahdollisesti erittäin epätarkasti Nothing-älypuhelimen design. Etupuolella on näyttö tasakokoisilla reunuksilla sen eri puolilla ja reikä näytön yläreunan keskellä etukameralle. Takana on nähtävästi kaksi kameraa vasemmassa yläkulmassa ja muuten takapinta on vaalea.

Karkeasti tietokoneen näytöllä nähty design on odotetunlainen, sillä jo yltä löytyvä Nothingin julkaisema kuva tarjosi jo ensimmäiset vihjeet puhelimen ulkonäöstä: siinä vasemman yläkulman C viittaa todennäköisesti kamera-alueeseen, minkä lisäksi osa komponenteista, kuten langattoman latauksen kela, on näkyvissä läpinäkyvän takapinnan alla.

Nothingin julkaisemalla videolla saattoi jo vilahtaa Nothing phone (1):n design, mutta varsin epätarkasti. Kyse saattoi olla myös täysin tarkoituksellisesta tempusta.
Nothingin julkaisemalla videolla saattoi jo vilahtaa Nothing phone (1):n design, mutta varsin epätarkasti. Kyse saattoi olla myös täysin tarkoituksellisesta tempusta.

Laajoja teknisiä tietoja Nothing phone (1):stä ei ole vielä paljastunut, joten esimerkiksi näytön, kameroiden ja järjestelmäpiirin yksityiskohdat ovat vielä avoinna.

Avoinna on myös vielä myyntiintulopäivä ja hinta. Aiemmin tunnetun vuotajan Max Jamborin lähteet kertoivat, että Nothing phone (1):n lanseerauspäivä olisi 21. heinäkuuta. Kyse saattaa olla myyntiintulopäivästä. Lisäksi Nothingin tavoitteena ensimmäisen älypuhelimensa hintapisteeksi on samalla huhuttu olevan noin 500 euroa, joten kyse olisi nykyisillä markkinoilla keskihintaluokan laitteesta. Tietojen luotettavuudesta ei ole varmuutta.

Aiemmin toukokuussa Nothing kertoi jälleenmyyjäkumppaneistaan eri maissa. Suomessa Nothing phone (1):n operaattoreista yksinoikeudella myyntiin tuo Elisa.

Hinnan perusteella Nothing phone (1):n on arvailtu voivan olla varustettu Qualcommin hiljattain julkistamalla ylemmän keskiluokan Snapdragon 7 Gen 1 -järjestelmäpiirillä huipputason Snapdragon 8 -sarjan sijaan. Mitään konkreettista tukea näille spekulaatioille ei kuitenkaan vielä ole.

Aiemmin Wallpaper-julkaisun haastattelussa Nothing vahvisti jo phone (1):n jatkavan ear (1) -kuulokkeiden aloittamaa läpinäkyvyyttä, josta on tarkoitus luoda Nothingille pysyvä, ikoninen osa sen muotokieltä ja brändiä.

Nothing-älypuhelimessa tulee olemaan Nothing OS -ohjelmisto, joka perustuu Android-käyttöjärjestelmälle ja sisältää Googlen palvelut.

Nothingin mukaan Nothing phone 1:sta löytyvä ”Nothing OS yhdistää puhtaan Androidin parhaat ominaisuudet ja pelkistää käyttöjärjestelmän olennaiseen, jossa jokaisella tavulla on tarkoitus”. Ohjelmiston pitäisi tarjota nopea, sujuva ja henkilökohtainen käyttökokemus, ja ”laitteen integroitua saumattomasti ohjelmistoon räätälöityjen fonttien, värien, graafisten elementtien ja äänien avulla”.

Esimerkiksi kello- ja yläwidget pysyvät samoissa kohdissa aina päällä -näytöllä, lukitulla näytöllä ja kotinäkymässä, mikä parantaa yhtenäisyyttä ja sulavuutta. Nothing OS toimii myös hyvin yhdessä ear (1) -kuulokkeiden kanssa, joiden asetuksiin ja säätöihin pääsee käsiksi helposti pika-asetuksista tai kotinäkymän widgetistä.

Nothing OS:n näkymiä: aina päällä -tila, lukittu näyttö, kotinäkymä, widgetit sekä sanelinsovellus.
Nothing OS:n näkymiä: aina päällä -tila, lukittu näyttö, kotinäkymä, widgetit sekä sanelinsovellus.

Nothing on julkaissut jo myös tulevan älypuhelimen päivityslupauksensa: kolme Android-versiopäivitystä sekä neljä vuotta tietoturvapäivityksiä.

Nothing on arvostettu viimeisimmällä rahoituskierroksellaan yli 500 miljoonan euron arvoiseksi yritykseksi. Ennen viimeisimpänä järjestettyä joukkorahoituskierrosta Nothing oli kerännyt sijoittajilta jo 144 miljoonan dollaria eli noin 133 miljoonan euroa rahoitusta.

Järjestelmäpiirin toimittavan Qualcommin lisäksi Nothing on listannut kumppaneikseen Googlen, Samsungin, BYD:n, Sonyn ja Visionoxin. Näiden toimittamia komponentteja nähtäneen osana Nothing-puhelinta.

Nothingin kumppaneita ja komponenttitoimittajia ovat Googlen ja Qualcommin lisäksi myös Samsung, BYD, Sony ja Visionox.
Nothingin kumppaneita ja komponenttitoimittajia ovat Googlen ja Qualcommin lisäksi myös Samsung, BYD, Sony ja Visionox.