Odotettu Nokia Steel HR -kello sykemittarilla tulee vihdoin – toimitukset käynnistyvät joulukuussa

Nokia on kertonut vihdoin sykemittarilla varustetun Steel HR -kellonsa myyntiintulosta.

Steel HR esiteltiin alun perin Withingsin brändin alla vuosi sitten. Nokian ostettua Withingsin sen tuotteet nimettiin tänä kesänä uudelleen Nokia-brändin alle, mutta ilmeisesti jonkinlaisista laatuhaasteista johtuen Steel HR -kellon tuloa Nokia-merkkisenä saatiin odotella näihin päiviin asti.

Nokia Steel HR on nyt ennakkotilattavissa Nokian verkkokaupasta. Toimitusten kerrotaan alkavan varhain joulukuussa. Kellon lähtöhinta on 189,95 euroa 36 millimetrin ja 199,95 euroa 40 millimetrin kokoisena. Tarjolla on musta ja valkoinen värivaihtoehto, mutta 40 millimetrin koossa ainoa vaihtoehto on musta. Mukaan voi myös valita eri värivaihtoehdoista nahkarannekkeen 49,95 euron, neulotun rannekkeen 39,95 euron tai silikonirannekkeen 24,95 euron lisämaksusta.

Steel HR -kellon varustukseen kuuluvat perinteiset kellon viisarit, päivän aktiivisuustavoitteen saavuttamista seuraava pikkuviisari sekä pieni digitaalinäyttö, joka näyttää kuntoiluun liittyviä tietoja ja älypuhelimelta saapuvia ilmoituksia yhdessä värinän kanssa. Kello toimii yhdessä älypuhelimeen asennettavan sovelluksen kanssa. Sovellus on saatavilla Android- ja iOS-puhelimille.

Steel HR sisältää laajan kattauksen erilaisia kuntoilu- ja aktiviteettimittauksia. Se mittaa pulssia ranteesta vihreiden LED-valojen avulla ja tarjoaa näin tietoa sydämen sykkeestä niin kuntoillessa kuin levossa ja unessakin. Lisäksi kello sisältää askelmittarin, joten se kertoo myös muun muassa käveltyjen askelten ja kuljetun matkan pituuden sekä poltettujen kaloreiden määrän. Kello tunnistaa myös, kun käyttäjä alkaa uida, kertoen tilastotietoja uintitreenistä, sekä analysoi unen laatua sekä unisyklien pituuksia ja herätyksiä, kertoen käyttäjälle tietoja tämän unirytmistä.

Steel HR toimii ladattavalla akulla, ja yhdellä latauksella laitteen on määrä toimia 25 päivää pulssimittauksia tarjoten. Jos laitetta ei tuossa vaiheessa ladata, riittää virtaa vielä 20 päiväksi ilman pulssimittauksia, jolloin kuitenkin esimerkiksi kellon askelmittari edelleen toimii.

Nokia myy edullisempaan hintaan myös Steel-kelloa, jossa ei ole sykemittaria.