Ensimmäisen uuden Nokia-huippupuhelimen hinta Suomessa 579 euroa - yksi väri heti myyntiin

Nokia 8 tulee myyntiin Suomessa 579 euron hintaan. Hopeanvärinen teräsvärivaihtoehto Nokia 8:sta tulee myyntiin jo tänään operaattoreiden DNA:n, Elisan ja Telian sekä Verkkokauppa.comin ja Gigantin verkkokauppojen kautta. Toimitusten pitäisi alkaa välittömästi.Toinen alkuvaiheessa tuleva väri, myös mattapintainen karkaistu sininen tulee myyntiin 8. syyskuuta yhdessä teräksen kanssa suoraan myymälöistä.

Kiiltäväpintaiset sininen ja kupari Nokia 8 ovat tulossa Pohjoismaissa myyntiin vasta vuoden viimeisellä neljänneksellä eli loka-joulukuussa. Nokia 8:n runkorakenne on kaikissa värivaihtoehdoissa työstetty yhdestä 6000-sarjan alumiinipalasta.

Nokia 8 -puhelimen julkistus tapahtui 16. elokuuta Lontoossa. Nokia 8 on hintaisekseen hyvä Android-huippupuhelin, jossa on tarjolla huippuluokan tekniikkaa.

Nokia 8:n LCD-näytön koko on 5,3 tuumaa ja siinä on pikseleitä 2560×1440. Takaa Nokia 8:sta löytyy kaksoiskamera, joka koostuu 13 megapikseliä väri- ja monokromikamerasta. Värikamera on varustettu optisella kuvanvakaimella. Myös etupuolelta löytyvän yhden automaattitarkenteisen kameran tarkkuus on samat 13 megapikseliä. Kamerat on varustettu saksalaisen optiikkavalmistajan ZEISSin kanssa kehitetyin linssein.

Nokia-puhelimia myyvä ja markkinoiva HMD Global on nostanut Nokia 8:ssa keskiöön myös uudet kuvausominaisuudet, kuten bothien. Kameralla voi kuvata valokuvia, videota tai live-videolähetystä Facebookiin tai YouTubeen myös yhtäaikaisesti taka- ja etukameralla.

Nokia 8:n kamerasovellus tukee myös live-videolähetyksiä Facebookiin ja YouTubeen. Myös tässä tapauksessa voi käyttää yhtäaikaisesti taka- ja etukameraa.
Nokia 8:n kamerasovellus tukee myös live-videolähetyksiä Facebookiin ja YouTubeen. Myös tässä tapauksessa voi käyttää yhtäaikaisesti taka- ja etukameraa.

Nokia 8 on myös ensimmäinen älypuhelin, jossa on OZO Audio eli 360 asteen äänitallennusteknologia suoraan Nokialta. Käytännössä videota kuvattaessa on mahdollista vaimentaa tai voimistaa edestä tai takaa kuuluvia ääniä tilaäänen tallentumisen lisäksi.

OZO Audio mahdollistaa videokuvauksessa myös äänentallennuksen säätämisen.
OZO Audio mahdollistaa videokuvauksessa myös äänentallennuksen säätämisen.

Myös muilta osin Nokia 8:n tekniikka lukeutuu tällä hetkellä Android-puhelinten ehdottomaan huippuluokkaan. Sisuksista löytyy Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua tallennusmuistia ja kaksi SIM-korttipaikkaa, joista toisen kanssa on jaettu muistikorttipaikka. Sormenjälkitunnistin löytyy edestä kotinäppäimestä. Lisäksi Nokia 8 sisältää 3 090 milliampeeritunnin akun ja tukee pikalatausta.

Käytössä myös Nokia 8:ssa on muiden uusien Nokia-älypuhelinten tavoin puhdas vakio-Android. "Nokia 8:n hankkiminen on yksi nopeimpia tapoja saada Android Oreo", kommentoi HMD:n tuotejohtaja Juho Sarvikas tilaisuudessa tänään. Puhelimen toimitukset aloitetaan vielä Android 7.1.1 Nougatilla varustettuna, mutta Googlen jo hiljattain julkaiseman Oreon pitäisi olla tulossa päivityksenä lähiaikoina.

Nokia 8, karkaistu sininen.
Nokia 8, karkaistu sininen.
Nokia 8, teräs.
Nokia 8, teräs.