Himoittujen virtuaalilasien hinta yllätti – näin yhtiö perustelee

Oculus Rift -VR-lasien kuluttajahinta yllätti monet potentiaaliset asiakkaat korkeudellaan. Yhdysvalloissa lasit maksavat 599 dollaria, mutta aiemmin Oculus arvioi hinnan päätyvän 350 dollarin tuntumaan. Mistä näin huomattava virhearviointi johtui? Oculuksen perustaja Palmer Luckey on nyt avannut tapahtunutta.

Redditissä erinäisiin kysymyksiin vastannut Luckey kertoi hoitaneensa Oculus Riftin hintaviestinnän huonosti. Viime vuonna Oculus ilmoitti, että Rift tarpeeksi tehokkaan PC:n kanssa maksaisi noin 1500 dollaria. Tämä johti kuitenkin monet uskomaan, että kyseessä oli pelkän Riftin hinta, minkä vuoksi Luckey antoi erikseen lausunnon ”350 dollarin hintaluokkaan” osuvasta hinnasta.

Samaan hengenvetoon Luckey oli kyllä varoittanut, että hinta tulee olemaan enemmän, mutta mielessään hän vertasi 350 dollaria 1500 dollarin pakettihintaan eikä 599 dollarin Rift-hintaan, jota yhtiön sisäiset arviot alkoivat jo tuolloin lähestyä. Näin pääsi syntymään erikoinen lausunto, että hinta tulisi olemaan lähempänä 350 dollaria, vaikkei lopullinen hinta ole kuluttajan kannalta siellä päinkään.

Lopulliset hinnat ovat kuitenkin nyt selvillä ja kansan hämmennyksen pitäisi näin ollen hiljalleen hälvetä. Suomessa laitteen ennakkotilaushinta on 699 euroa. Toimitusten on luvattu alkavan maaliskuussa.