Nyt voit viestiä WhatsAppilla myös tietokoneelta

Äärimmäisen suosittu viestipalvelu WhatsApp on nyt virallisesti tullut täydellä voimalla myös tietokoneille, kun se on julkaistu sekä Windows- että Mac-sovelluksena.

Samoin kuin WhatsAppin jo aiemmin tarjolla olleen verkkoselaimella käytettävän WhatsApp Webin kanssa, otetaan uudet sovelluksetkin käyttöön skannaamalla puhelimessa olevalla WhatsApp-sovelluksella tietokoneen näytöllä näkyvä QR-koodi. Koodin skannaukseen pääsee edelleen käsiksi WhatsAppin asetusvalikosta WhatsApp Web -kohdasta.

WhatsAppin voi Windowsille ja Macille ladata sen omilta sivuilta.

Sovellus vaatii vähintään joko Windows 8:n tai uudemman tai Maccien OS X:stä 10.9 -version tai uudemman. Sovelluksen käyttö ja viestit synkronoituvat luonnollisesti näkyviin myös puhelimessa.

WhatsAppin mukaan aiemmasta verkkoselainversiosta uudet natiivit tietokonesovellukset eroavat muun muassa normaalilla ilmoitusten tuella, paremmilla näppäimistöoikoteillä sekä muilla tavoin.

Facebookin omistamalla WhatsAppilla on yli miljardi aktiivista käyttäjää ja myös Suomessa on se on noussut suureen suosioon käytännössä perinteisten SMS-tekstiviestien korvaajana.