Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Virallinen vahvistus: uusi OnePlus 5T -puhelin tulossa pian - sisältää perinteisen kuulokeliitännän

OnePlus 5T:stä on huhuttu ja nähty paljastuksia – ja vihjailtu OnePlussan itsensäkin toimesta. Nyt aika on tullut ensimmäisille virallisille tiedoille.

OnePlussan perustajajäsen ja toimitusjohtaja Pete Lau on kertonut OnePlussan keskustelupalstalla virallisesti tulevasta puhelimesta, nimeltään OnePlus 5T, sekä perustellut perinteisen kuulokeliitännän säilymistä puhelimen ominaisuutena.

”Jokainen ominaisuus, poistettu tai lisätty, perustu ymmärrykseen käyttäjien tarpeista. Toistaiseksi, ajattelemme parhaimman vaihtoehdon olevan kuulokeliitännän kanssa jatkaminen”, toteaa Lau.

Lau perustelee päätöstä säilyttää jo monista muista puhelimista poistettu perinteinen kuulokeliitäntä OnePlus 5T:ssä parilla seikalla. Ensimmäinen on äänenlaatu. 70 prosenttia käyttäjistä on kertonut äänenlaadun olevan heille prioriteetti, eivätkä langattomat kuulokkeet vielä tarjoa langallisia kuulokkeita vastaavaa laatua äänentoistossa. Pitämällä kuulokeliitännän voivat käyttäjät hyödyntää kaikki kuulokevaihtoehdot markkinoilla.

Toinen perustelu on vapauden säilyttäminen. Lähes 80 prosenttia OnePlus-käyttäjistä käyttää kuulokeliitäntään liitettäviä kuulokkeita. OnePlussalla on pohdittu jopa kahta USB-C-liitäntää puhelimeen vaihtoehtona enemmän tilaa vievälle 3,5 millimetrin kuulokeliitännälle. Loppujen lopuksi OnePlussalla nähtiin kuitenkin tärkeämmäksi säilyttää 3,5 millimetrin kuulokeliitännän vaihtoehtona tuoma vapaus.

Apple puhui viime vuonna rohkeudesta, kun se jätti pois iPhone 7 -puhelimista perinteisen kuulokeliitännän. OnePlussan Lau on eri mieltä. ”Tämä on yksi niitä hetkiä, jolloin me kunnioittavasti olemme eri mieltä, mitä tarkoittaa olla rohkea. Sen takia voimme ylpeinä kertoa pitävämme kuulokeliitännän OnePlus 5T:ssä – ja luottavaisia, että tuotepäätöksemme tulevan laitteen osalta tarjoavat parhaan mahdollisen lippulaivaluokan kokemuksen.”

Huhujen mukaan OnePlus 5T:n julkistus tapahtuisi 16. marraskuuta, mutta tätä OnePlus ei vielä nyt vahvistanut. Puhelimen merkittävimmäksi uudistukseksi odotetaan OnePlus 5:n 5,5 tuuman ja 16:9-kuvasuhteen näytön kasvamista 6 tuumaan ja 18:9-kuvasuhteeseen, samalla sormenjälkilukijan siirtyessä puhelimen taakse.