Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nyt tulee Android M: Tämä 3 asiaa sinun tarvitsee tietää

Google on esitellyt uuden Android-käyttöjärjestelmänsä, Android M:n. Edellisen kerran Android-käyttöjärjestelmään tuotiin uusi versio vuosi sitten, kun Lollipop esiteltiin.

Android M tulee ladattavaksi vuoden kolmannella neljänneksellä. Ohjelmistokehittäjille käyttöjärjestelmä on tarjolla jo tästä päivästä lähtien.

Sormenjälkitunnistin laajempaan käyttöön

Yksi merkittävimmistä muutoksista on laaja tuki sormenjälkitunnistimelle. Jatkossa tunnistimen käyttö on avointa riistaa sovelluskehittäjille. Sovelluksiin voi siis kehittää ominaisuuksia, joihin kirjaudutaan käyttämällä puhelimen sormenjälkiskanneria.

Akun kesto pitenee

Google on kehittänyt merkittävästi ohjelmiston energiatehokkuutta. Uusi ominaisuus on Doze, joka aistii puhelimen liikettä. Jos laitett ei ole liikutettu hetkeen, se vaipuu unitilaan, jossa virrankulutus on selvästi pienempää. Laite välittää hälytykset ja tärkeimmät ilmoitukset myös Doze-tilassa. Googlen mukaan Android M -laitteilla päästään jopa kaksi kertaa pidempään akun kestoon verrattuna nykyisellä Lollipopilla pyöriviin älypuhelimiin ja tabletteihin.

Nopeampi lataus

Pikalataus on päivän sana. Merkittävä osa uusista kalliimman kategorian älypuhelimista tukee jo pikalatausta. Android M tuo niin ikään tuen nopeammalla lataukselle. Tämän mahdollistaa tuki uudelle USB-C-latausliitännälle.

USB-C on uudenlainen latausliitäntä, johon liitin voidaan tökätä kummin päin tahansa. Googlen mukaan tällä liitännällä laite voidaan ladata kolmesta viiteen kertaa nopeammin kuin nykyisellä microUSB:llä.