Nyt se on varmaa – Apple lähetti kutsut: uusi iPhone julkistetaan 12. syyskuuta

Apple julkistaa uudet iPhonensa ja muut uutuutensa 12. syyskuuta. Tilaisuus järjestetään uuden pääkonttorin yhteydessä Steve Jobs Theateriksi nimetyssä auditoriossa.

Applen odotetaan julkistavan tilaisuudessaan kolme uutta iPhone-mallia – nykyisistä hienoisesti päivitetyt iPhone 7s ja iPhone 7s Plus sekä uusi huippu-iPhone, jonka mallinimestä ei ole toistaiseksi mitään varmempaa käsitystä. Näiden lisäksi tulossa ovat todennäköisesti ainakin myös uusi kolmannen sukupolven Apple Watch, myös 4G LTE -verkkoja tukevana versiona, sekä uusi versio Apple TV -laitteesta 4K HDR -tuella.

Uusista iPhoneista on kuultu huhuja taukoamatta lähes päivittäin jo useamman kuukauden ajan. Suurimpia uudistuksia ovat lähes koko etupuolen kattava OLED-näyttö sekä uudet 3D-anturit, joita hyödyntävän edistyneen kasvontunnistuksen odotetaan korvaavan sormenjälkitunnistuksen uudessa huippu-iPhonessa.

Kaikkien kolmen uuden iPhonen odotetaan tulevan myyntiin samanaikaisesti, mutta huippu-iPhonen saatavuus tulee olemaan aluksi erittäin heikko. Jos aiempina vuosina nähty toistuu, voisi uusien iPhone-mallien ennakkomyynti ensimmäisen aallon markkinoilla alkaa perjantaina 15. syyskuuta ja toimitukset viikkoa myöhemmin 22. syyskuuta. Viime vuonna Suomi lukeutui ensimmäisen aallon myyntimaihin, mutta toistuuko tämä tänä vuonna, sitäkään ei vielä tiedetä.