Nyt alkoivat joulun jälkeiset alennusmyynnit – Näitä tuotteita suomalaiset etsivät alesta

Joulualesta etsitään tänä vuonna etenkin pelikonsoleita, urheilukelloja ja kuulokkeita. Ostoksilla kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä joulun jälkeen on havaittu myös hintojen nousua.

Joulun jälkeiset alennusmyynnit alkavat heti joulupäivänä 25. joulukuuta ja jatkuvat pitkälle loppiaisen yli. Moni etsii alennusmyynneistä tuotteita, jotka ovat jääneet jouluna saamatta tai joiden hintojen toivotaan laskeneen lahjasesongin jälkeen. Yhä useampi ostaa myös joululahjansa vasta alennusmyynneistä, selviää hintavertailupalvelu Hintaoppaan kyselytutkimuksesta.

”Tutkimuksen mukaan 34 prosenttia vastaajista suunnitteli ostavansa osan tai kaikki lahjoista vasta jälkikäteen välipäivien alennusmyynneistä.” kertoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Yllättäjä nousee alennusmyyntien suosituimmaksi tuotteeksi

Hintaopas ennustaa, että tämän vuoden joulualesta suomalaiset etsivät etenkin pelikonsoleita, urheilukelloja ja kuulokkeita. Suosituimmaksi tuotteeksi nousee yllättäjä: Dyson V8 Absolute varsi-imuri.

”Viime vuoden joulualen suosituin tuote, Sony PlayStation 4 Pro 1TB, nappaa ennusteidemme mukaan toisen sijan. Pelikonsoli on ollut koko vuoden ajan Hintaoppaan suosituimpien tuotteiden joukossa ja moni etsiikin konsolia alennuksesta heti joulun jälkeen”, Matinvesi-Bassett kertoo.

Joulualen kolmanneksi suosituimmaksi tuotteeksi nousee Hintaoppaan mukaan Polar Ignite -urheilukello.

Hintaopas ennustaa: joulualen 2019 suosituimmat tuotteet

  1. Dyson V8 Absolute varsi-imuri
  2. Sony PlayStation 4 Pro 1TB -pelikonsoli
  3. Polar Ignite -urheilukello
  4. Samsung Galaxy Buds SM-R170 -kuulokkeet
  5. Polar Vantage M -urheilukello
  6. Apple AirPods (2nd Gen) -kuulokkeet
  7. Microsoft Xbox One S 1TB -pelikonsoli
  8. Nike Quest 2 -juoksukengät
  9. Apple iPhone 8 -älypuhelin
  10. Oral-B Pro 2900 CrossAction Duo -sähköhammasharja

Pysy tarkkana joulualen aikaan – osalla tuotteista hinnat nousevat

Joulun jälkeisessä alennushuumassa kannattaa pysyä tarkkana, sillä viime vuoden joulualessa 13 prosenttia tuotteista myytiin normaalia kalliimmalla hinnalla.

”Hintaoppaan hintahistoriasta voit tarkastaa, onko tuotteen saanut paremmalla hinnalla jonain muuna ajankohtana ja varmistaa ettei kauppa ole nostanut hintaa juuri ennen joulualea”, Matinvesi-Bassett neuvoo.

Hintaoppaasta selviää, että 22 prosenttia tuotteista oli viime vuoden joulualessa alennuksessa.

Eri tuotekategorioista suurin keskimääräinen alennusprosentti nähtiin juoksukengissä, joissa alennukset olivat keskimäärin 4 prosenttia. Juoksukenkä-kategoriassa hinta laski 39 prosentilla ja nousi 9 prosentilla tuotteista.

”Juoksukenkien lisäksi hyviä alennuksia voi löytää älypuhelimista, sillä viime vuoden joulualessa 37 prosenttia puhelimista oli alennuksessa.” Matinvesi-Bassett kertoo.

Hintaopas on koonnut 830 verkkokaupan jouluale-tarjoukset yhdelle sivulle. Ilmainen Hintaopas-sovellus on saatavilla sekä Apple- että Android-puhelimille.

Kuvat: Shutterstock ja valmistajat

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.