Nykyälypuhelinten näyttö särkyy helposti? Odotapa vaan, kun nämä yleistyvät

Xiaomin Mi MIX on houkuttelevan näköinen, mutta lähes olemattomilla näytönreunuksilla on myös hintansa: tavallistakin älypuhelinta heikempi kestävyys.

Mi MIX on tulossa Kiinassa myyntiin jo nyt 4. marraskuuta ja laitteita on jo esitelty kaupoissa. Tässä yhteydessä puhelinta kokeilleelta se pääsi lipsahtamaan ja pudotus rikkoi niin puhelimen näytön, keraamisen rakenteen kuin myös itse näyttöpaneelinkin.

Jo nykyisin kenties yleisin ongelma älypuhelimissa on putoamisen myötä särkynyt näyttö, mutta tulevat olemattomilla näytönreunuksilla tai jopa kaikille reunoille ulottuvilla näytöillä varustetut puhelimet tulevat ilman uusia kestävyysinnovaatioita nostamaan ongelmien yleisyyttä todennäköisesti merkittävästi.

Xiaomi Mi MIXissä tilannetta pahentaa vielä sen keraaminen rakenne, jonka on raportoitu olevan erittäin liukas. Lisäksi ilman erityisvahvistusta keraamisen rakenteen voisi kuvitella olevan huomattavasti muovia tai metallia herkempi särkymään.

Myös Samsungin ja Applen odotetaan ensi vuonna esittelevän omiin huippupuhelimiinsa lähes koko etupuolen kattavat näytöt.

Pudotuksesta hajonnut Xiaomi Mi Mix.