Huhu: Onko tässä markkinoiden tehokkain Android-laite?

Nvidia näyttää valmistelevan uuden tabletin julkaisua. Saapuessaan uutuus saattaisi hyvinkin olla markkinoiden tehokkain Android-tabletti. Vielä julkaisematon Nvidia Shield Tablet X1 on bongattu GFXBench-testisovelluksen tuloslistauksessa.

Nvidia Tegra X1 -järjestelmäpiiri.

Viime vuoden kesällä Nvidia julkaisi ensimmäisen Shield Tablet -laitteensa, joka oli etupäässä suunnattu innokkaille pelaajille, mutta samalla se oli myös lähes puhtaalla Androidilla varustettu, varsin pätevä kahdeksantuumainen tabletti kenelle tahansa. Tämän vuoden tammikuussa Nvidia esitteli uudenTegra X1 -järjestelmäpiirin, joka erityisesti graafisella suorituskyvyllään pesee muut Android-laitteissa nähdyt piirit. Yhtiön huhuttiin julkaisevan uutta piiriä käyttävän tabletin maaliskuussa, mutta sen sijaan se esittelikin kyseisellä piirillä toimivan Android TV -laitteen, joka toimii samalla myös pelikonsolina. Nyt Tergra X1 -piirillä varustettu tabletti näyttäisi kuitenkin olevan tulossa.

Vielä julkaisematon Nvidia Shield Tablet X1 bongattiin GFXBenchin tuloslistoilla.

Juuri viime viikolla Nvidia julkaisi Nvidia Shield Tablet K1:n, joka on hieman karsittu ja hinnaltaan edullisempi versio viimevuotisesta Shield Tabletista. K1 viittaa laitteessa käytettyyn vanhempaan Tegra K1 -järjestelmäpiiriin. Nyt tehty GFXBench-bongaus vihjaa vahvasti, että Shield Tablet K1 olisi saamassa rinnalleen uudemman ja tehokkaamman Shield Tablet X1:n. GFXBenchin mukaan kyseessä on edeltäjänsä tapaan kahdeksantuumaisella, 1920 x 1200 pikselin näytöllä varustettu laite, jonka käyttöjärjestelmänä on Android 6.0 Marshmallow. Tegra X1 -piirin tukena on kolme gigatavua RAM-muistia ja sisäistä tallennustilaa lienee 32 gigatavua. Näillä ominaisuuksilla odotettavissa on jälleen kompaktin kokoinen ja todella tehokas Android-tabletti.