Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nothing ylitti 1 000 000 myydyn tuotteen rajan - mobiililaitealan startup-yritys yli kymmenkertaistamassa liikevaihtonsa tänä vuonna

Nothing on saanut lentävän lähdön.

OnePlussan perustajajäsenenä aiemmin tunnetuksi tulleen Carl Pein vuonna 2020 perustama Nothing on tuonut toistaiseksi markkinoille yhteensä kolme tuotetta – ensimmäisenä vuonna 2021 Nothing Ear (1) -kuulokkeet, ja sitten heinäkuussa 2022 Nothing Phone (1) -älypuhelimen ja syksyllä 2022 Nothing Ear (stick) -kuulokkeet.

Nyt Nothing kertoo ylittäneensä yhteenlaskettuna 1 miljoonan myydyn tuotteen rajan.

Miljoonan kappaleen myynti älypuhelin- ja kuulokemarkkinoilla itsessään ei tietenkään ole kovin suuri, mutta täysin uudelle brändille ja startup-yritykselle kyse on huomionarvoisesta saavutuksesta. Se merkitsee myös Nothingin liikevaihdon laskettavan jo sadoissa miljoonissa. Nothing itse odottaa liikevaihtonsa yli kymmenkertaistuvan 20 miljoonasta dollarista vuonna 2021 arvioituun 250 miljoonaan dollariin vuonna 2022.

Miljoonan tuotteen myynnistä noin 600 000 kappaletta on Ear (1) -kuulokkeita, kun taas Nothing Phone (1) -älypuhelinten toimitukset ovat noin puolen miljoonan paikkeilla toistaiseksi.

Nothingin ensimmäiset tuotteet ovat erottuneet joukosta omanlaisellaan läpinäkyvällä designilla sekä hyvällä vastineelle rahalle laadussa ja ominaisuuksissa.

Työntekijöitä Nothingilla on jo noin 400. Kannattava vahvasti kasvava Nothing ei vielä ole. Perustajan ja toimitusjohtajan Carl Pein mukaan tavoitteena on kannattavuus vuonna 2024. Tänä vuonna vastatuulta ovat aiheuttaneet myös valuuttakurssien muutokset, sillä pääosa Nothingin komponenttihankinnoista hinnoitellaan dollareissa ja myynti tapahtuu laajalti eri valuutoissa, joten dollarin vahvistuminen on syönyt kannattavuutta.

Yhdysvaltojen markkinoille Nothing ei ensimmäistä Phone (1) -älypuhelintaan ole tuonut johtuen operaattoreiden asettamista lisävaatimuksista. Nothing kuitenkin käy parhaillaan keskusteluja myös yhdysvaltalaisten operaattorien kanssa. ”Nyt olemme keskusteluissa joidenkin operaattorien kanssa Yhdysvalloissa potentiaalisesti julkaistaksemme tulevan tuotteen siellä”, kommentoi Carl Pei CNBC:lle.

Haastattelussa Pei nosti myös esiin sen, ettei maailman suurimpana elektroniikan sopimusvalmistaja tunnettu ja Applen iPhone-puhelinten kokoonpanosta pääosan hoitava Foxconn suostunut yhteistyöhön Nothingin kanssa.

”Jokainen startup-valmistaja on työskennellyt Foxconnin kanssa”, Pei kommentoi. ”Mutta kun oli meidän vuoromme, he sanoivat ei, koska jokainen heidän kanssaan toiminut startup on epäonnistunut. Ja joka kerta, kun startup epäonnistui, Foxconn menetti siinä rahaa, he eivät pystyneet kattamaan kustannuksiaan.”

Nothingin jatkosuunnitelmista seuraavien tuotteiden suhteen ei ole vielä paljastunut tarkkoja tietoja. Carl Pein mukaan Nothing Phone (2) -älypuhelinta ei ainakaan kannata hetkeen odottaa.

Yhteensä Isoon-Britanniaan rekisteröity, Lontoossa päämajaansa pitävä Nothing on kerännyt rahoitusta noin 150 miljoonaa dollaria, ja siihen ovat sijoittaneet muunm muassa Googlen emoyhtiön Alphabetin GV-sijoitusyhtiö, Qualcomm, Applella työskennellessään iPadin kehittäjänä tunnetuksi tullut ja sittemmin Googlelle myydyn Nestin perustajana tunnettu Tony Fadell yrityksensä kautta, Gaorong Capital, EQT Ventures, C Ventures, Animoca Brands, Redditin toimitusjohtaja Steve Huffman, Twitchin perustaja Kevin Lin ja Product Huntin toimitusjohtaja Josh Buckley sekä tubettaja Casey Neistat.