Nothing vahvisti: Phone (2a) -älypuhelin julkistetaan 5. maaliskuuta

Nothing vahvisti jo helmikuun alussa siltä olevan tulossa pian uusi Phone (2a) -älypuhelin.

Nyt on kerrottu tarkka lanseerauspäivä: julkistus tapahtuu tiistaina 5. maaliskuuta.

”Nothingilla haluamme luoda vain parhaita tuotteita, olipa tuote mikä tahansa. Phone (2a):ssa tärkeintä on loistava suorituskyky ja loistava kamera, Nothingin perustaja Carl Pei toteaa. ”Siihen tiimi on todella keskittynyt, mutta unohtamatta sitä, mikä tekee meistä ainutlaatuisen: design-innovaatiomme ja ohjelmistomme.”

Nothing on jo aiemmin ilmoittanut järjestävänsä tilaisuuden myös illalla 27. helmikuuta Barcelonassa Mobile World Congress -messujen yhteydessä, mutta nähtävästi Phone (2a):n täyttä julkistusta ei nähdäkään joidenkin ennakko-odotusten vastaisesti vielä tuolloin.

Odotettavissa kuitenkin on, että Nothing paljastaa tietoja Phone (2a):sta vaiheittain ennen sen täyttä julkistusta.

Nothing Phone (2a):n ympärillä on riittänyt jo nytkin paljon kohinaa.

Vuonna 2020 perustettu Nothing on toistaiseksi julkaissut kaksi älypuhelinta – kesällä 2022 Nothing Phone (1):n ja kesällä 2023 Nothing Phone (2):n. Nothing Phone (2a) on tulossa täydentämään valikoimaa edullisempana keskihintaluokan vaihtoehtona.

Nothing Phone (2a) -älypuhelimesta kuultiin ensimmäiset huhut jo marraskuun lopulla ja joulukuun alussa. Joulukuun puolivälissä paljastunut animaatio kertoi lisää puhelimen designin pääkohdista, minkä lisäksi samalla kuultiin Nothing Phone (2a):n perustuvan MediaTekin Dimensity 7200 -järjestelmäpiirille. Hieman myöhemmin jaettiin ensimmäiset kuvat väitetystä Nothing Phone (2a):n prototyypistä sekä samalla huomattavasti lisää tietoja puhelimen ominaisuuksista.

Prototyyppikuvien perusteella Nothing Phone (2a):ssa on reikä etukameralle näytön yläreunassa ja näyttö on kulmistaan pyöristetty. Takana kaksi kameraa sijaitsevat aiemmista Nothing-puhelimista poikkeavalla tavalla horisontaalisesti rinnakkain.

Aiemmin paljastuneen animaation perusteella Nothing Phone (2a) tulee sisältämään pyöreän takakamera-alueen, jonka keskellä kaksi kameralinssiä sijaitsevat rinnakkain. Nothingin tunnusmerkki, Glyph-käyttöliittymä eli läpinäkyvän takapinnan alaiset LED-valot, tulee olemaan läsnä myös Nothing Phone (2a):ssa, mutta huomattavasti niukemmin kuin Phone (1):ssä tai Phone (2):ssa. Erillisiä LED-valojuovia on nimittäin vain kolme kappaletta kamera-alueen ympärillä.

Nothing Phone (2a) vuotokuvissa suojakuoren sisällä.
Nothing Phone (2a) vuotokuvissa suojakuoren sisällä.
Kuva Nothing Phone (2a):n takadesignin paljastaneesta animaatiosta.
Kuva Nothing Phone (2a):n takadesignin paljastaneesta animaatiosta.

Nothing on kertonut, että Phone (2a) on suunniteltu tarjoamaan optimaalinen jokapäiväinen älypuhelinkokemus keskittyen tärkeimpiin käyttäjien tarpeisiin, kuten suorituskykyyn ja kameraan, yhdistettynä Nothingin tuttuun viimeistelyyn. Aerodactyl-koodinimellisen Phone (2a):n pitäisi tarjota Nothingin mukaan joitakin pidetyimpiä ominaisuuksia Phone (2):sta, minkä lisäksi se tarjoaa selkeän päivityksen Phone (1):stä kaikilla osa-alueilla.

Itse Nothing ei vielä kertonut tulevasta Phone (2a) -puhelimesta enempää, mutta muuten siitä on jo paljastunut varsin paljon.

Vuotaja Kamila Wojciechowska on paljastanut yhteistyössä Smartprix-sivuston kanssa tarkkoja tietoja Nothing Phone (2a):n näytöstä ja kameroista.

Nothing Phone (2a) tulee sisältämään 6,7 tuuman AMOLED-näytön 2412×1084 pikselin Full HD+ -tarkkuuden näytöllä, jonka virkistystaajuus on 120 hertsiä. Näyttöjä puhelimeen valmistavat sekä BOE että Visionox.

Takana Nothing Phone (2a):n pääkamerassa on 50 megapikselin ja 1/1,5″-koon Samsung S5KNG9 -kenno, kun taas ultralaajakulmakamerassa on 50 megapikselin ja 1/2,76″-koon Samsung S5KJN1 -kenno. Ultralaajakulmakameran kenno on sama kuin myös Nothing Phone (2a):ssa. Edessä Nothing Phone (2a):n pitäisi sisältää 32 megapikselin kamera Sony IMX615 -kennolla.

Suorituskyvyltään Nothing Phone (2a) tulee olemaan Dimensity 7200 -järjestelmäpiirin voimin keskitasoa. Aiemmissa älypuhelimissaan Nothing on käyttänyt Qualcommin järjestelmäpiirejä.

Värivaihtoehtoja pitäisi olla tulossa musta ja valkoinen.

Markkinoille Nothing Phone (2a) on tulossa Android 14 -käyttöjärjestelmäversioon pohjautuvalla Nothing OS 2.5 -ohjelmistolla.

Huhujen mukaan Nothing Phone (2a).n hinta asettuisi noin 400 dollarin eli 370 euron tasolle.