Nokian vanhassa käyttöjärjestelmässä vielä virtaa – huhuissa uusi puhelin

Vaikka Nokian MeeGo-projekti ei koskaan valmistunut, ei vuosia kestänyt kehitystyö valunut täysin hukkaan. Nokian siirryttyä vuonna 2011 Windows-puhelimiin, ottivat Samsung ja Intel kesken jääneen kehitystyön käsiinsä ja aloittivat projektin uudella Tizen-nimellä. Avoimen lähdekoodin Tizenissä ovat lisäksi mukana Linux Foundation ja Tizen Association, jotka yhdessä Samsungin ja Intelin kanssa vastaavat projektin eteenpäin viemisestä.

Huolimatta nimekkäästä tukijajoukosta, on Tizen-puhelinten tilanne markkinoilla näyttänyt jo jonkin aikaa vaikealtaja huhuja projektin kuoppaamisesta on kuultu moneen otteeseen. Nyt tilanteeseen on kuitenkin luvassa hetkittäinen hengähdystauko, sillä tuoreet huhut paljastavat Samsungin suunnittelevan uuden Tizen-puhelimen julkaisua.

Nelituumainen Samsung Z2 lukeutuisi muiden Tizen-puhelinten tapaan halvempaan hintaluokkaan ja tähtäisi ainakin Intian markkinoille. Zauban sivuilla listattu puhelin kulkee SM-Z200F-mallinimellä, mutta toistaiseksi puhelimen tekniset tiedot ovat hämärän peitossa. Myös puhelimen hintahaitari on asetettu vajaasta 50 eurosta aina 330 euroon, joten tältäkään osin puhelimen ominaisuuksia on vaikea arvailla. Samsungin aiemmat Tizen-puhelimet tuntien on kuitenkin todennäköistä, että hinta asettuu selvästi lähemmäs budjettimalleja kuin keskihintaluokan puhelimia.

Aiempia vuotokuvia Samsung Z2:sta.

 

Suurimpana erona muihin budjettipuhelimiin Z2 käyttää Tizeniä Androidin sijasta.