Nokian sijoitusyhtiö rahoittaa ”autojen Airbnb:tä”

Nokian perustama varhaisen vaiheen riskisijoituksia tekevä Nokia Growth Partners on tehnyt sijoituksen ranskalaiseen Drivyyn. Drivy on yksi yrityksistä, joka kehittää Airbnb:tä vastaavaa palvelua autoille: sen palvelun kautta voi vuokrata autoaan haluakkaille vuokraajille. Drivy tarjoaa alustan, joka yhdistää vuokrauksen osapuolet.

Drivy nosti nyt uutta rahoitusta 31 miljoonaa euroa Nokia Growth Partnersilta ja muilta sijoittajilta. Se toimii jo Ranskassa, Saksassa ja Espanjassa ja sen kautta on listattu vuokrattavaksi 36 000 autoa. Drivy aikoo uuden rahoituksen turvin laajentua muun muassa Lontooseen. Muita mielenkiintoisia seuraavia laajenemisen alueita ovat Alankomaat, Portugali sekä Puola.

Myös Suomessa on toiminut muita palveluja, joiden idea on vastannut Drivya. Ne eivät kuitenkaan toistaiseksi ole saavuttaneet suurta suosiota täällä.

Osaan Drivyn kautta vuokrattavista autoista on asennettu jo Drivy Open -lisäosa, joka mahdollistaa vuokraajalle auton ovien avaamisen ilman fyysisiä avaimia sovelluksen kautta.

Yhteensä Drivy on nostanut rahoitusta nyt jo 41 miljoonaa euroa.

Nokialle sen sijoitusyhtiön panostus Drivyyn on jälleen yksi lisäsatsaus Ranskaan. Viime viikon alussa Nokia kertoi ostavansa 170 miljoonalla eurolla ranskalaisen terveys- ja hyvinvointilaitteita myyvän Withingsin. Nokia myös fuusioitui juuri ranskalais-yhdysvaltalaisen Alcatel-Lucentin kanssa Suomen taloushistorian suurimmassa yrityskaupassa.