Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nokia saa lisää rahaa - LG:n patenttilisenssistä ratkaisu

Nokian ja LG:n välisessä patenttilisenssiin liittyvässä välimiesmenettelyssä on saatu ratkaisu. Nokia ja LG altistivat sopimansa patenttilisenssisopimuksen korvausten tason määrittelyn välimiehen ratkaistavaksi kesäkuussa 2015 tehdyssä sopimuksessaan.

Nokian mukaan Kansainvälisen kauppakamarin kansainvälinen välitystuomioistuin (The International Court of Arbitration of the International Chamber of Commerce) on nyt antanut ratkaisun Nokian ja LG Electronicsin välisessä molempia osapuolia sitovassa välimiesmenettelyssä.

LG maksaa korvauksia Nokialle, mutta Nokia ei paljasta tarkemmin, millaisista summista on kyse.

”Välimiesmenettelyn ratkaisua ja lisenssisopimusta koskevat tarkemmat yksityiskohdat ovat luottamuksellisia, mutta Nokia jatkaa käytäntöään julkistaa patenttilisensointiliiketoiminnan liikevaihto osavuosikatsauksissaan ja odottaa tulouttavansa sopimuksen tuottoja vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä, sisältäen aikaisempiin kausiin kohdistuvan osuuden. Sopimuksen voimassaoloaikana odotetaan myös muita lisätuloja”, kertoo Nokia.

”Riippumattoman välimiesmenettelyn käyttö on tunnustetusti parhaita menettelytapoja patentteihin liittyvien erimielisyyksien ratkaisemiseksi. Uskomme tämän ratkaisun olevan jälleen osoitus siitä, kuinka korkealaatuinen Nokian patenttiportfolio on”, sanoi Nokian lakiasiainjohtaja Maria Varsellona. ”Näemme jatkossakin uusia lisensointimahdollisuuksia sekä mobiiliviestintä- että muilla markkinoilla”.

Toukokuussa Nokia kertoi päässeensä sopimukseen patenttilisensoinnista Applen kanssa puolen vuoden oikeusjutuiksi kärjistyneiden neuvotteluiden jälkeen.